Burhanettin Kocamaz İYİ Parti’nin Mersin adayı oldu

İYİ Parti 5 belediye başkan adayını açıkladı. Burhanettin Kocamaz İYİ Parti'nin Mersin adayı oldu.

Burhanettin Kocamaz İYİ Parti’nin Mersin adayı oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
4 Aralık 2018 Salı 10:22

İYİ Parti Grup Toplantısı'nda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 5 il için belediye başkan adaylarını açıkladı.

“Hep birlikte Türkiye iyi olsun diye çalışıyoruz. İYİ Parti Türkiye'nin kardeşlik sözleşmesidir. Allah iyilik ve güzellikten ayırmasın. Yola çıkarken dedik ki, insanları yönetmeye değil, devleti yönetmeye talibiz” diyen Meral Akşener,  Milletin tek derdinin hayat pahalılığı olduğunu ifade etti.

Akşener, “Sofralarda etler havalarda uçuyor. Elektrik faturaları aldı başını gidiyor.40 kere söylersek millet inanır zannediyorlar. Pazarlarda ecüş bücüş sebze arayan annelerden haberi yok. Aziz milletimiz her şeyin farkında. Bunların tek bir sebebi var o da AK Parti'dir. Milletin gözüne baka baka kandırıyor. İlk defa bir iktidar ekonominin gidişini çiftçiye, işçiye yıkıyor. Daha geçen hafta bir bakan ekonomik tablodan Amerika'yı sorumlu tuttu. Erdoğan Arjantin'e gidip Trump'a "Sevgili dostum" diyor. E kardeşim adını koyun! Amerika dost mu düşman mı? İçeride başka dışarıda başka oynuyorsunuz. Bedelini de bu millet ödüyor. Türk ekonomisine saldıran güç dış masalı artık tutmuyor” ifadelerini kullandı.

 5 ilin adayları açıklandı

Akşener 5 ilin belediye başkan adaylarını açıklayarak parti rozetlerini taktı.

Akşener'in açıkladığı belediye başkan adayları şöyle...

Isparta Belediye Başkanı adayı: Isparta Barosu Başkanı Avukat Gökmen Gökmenoğlu

Elazığ Belediye Başkan adayı: Eski Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ

Niğde Belediye Başkan adayı: Mümin İnan

Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı: Dr. Mahmut Koçak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Burhanettin Kocamaz

Mümin İnan kimdir?

Mümin İnan, 24 Mart 1958'de Niğde Aktaş Köyü'nde doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Şükriye'dir. Sendikacı; Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu'ndan sertifika aldı. Köy Hizmetleri'nde (Toprak Su) işe başladı. Türk-İş'e bağlı Konya Yol-İş Şube'de iki dönem Mali Sekreterlik yaptı. İki dönem Niğde Belediye Başkanlığı'na seçildi. Belediye Başkanlığı sırasında Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan "Çevre ve Arıtma" Konusunda ödül aldı. Niğde Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcılığı, Türkiye Belediyecilik Derneği Başkan Yardımcılığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Yardımcılığı, Mahalli İşverenler Sendikası Genel Başkanlığı'nda Denetim Kurulu Başkanlığı, Niğde Evleri, Kızılelma Evleri, Yeşilkent Toplu Konut Projelerinde Başkanlık görevlerinde bulundu. Şehir ve Başkan Dergisi tarafından iki defa "Yılın Belediye Başkanı" seçildi. İnan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

1999 ve 2007 yılları arasında 8 yıl Niğde Belediye Başkanı olarak görev yaptı 24 dönem Niğde milletvekili olarak görev yaptı.

Burhanettin Kocamaz kimdir?

Burhanettin Kocamaz 27 Ocak 1955 tarihinde Tarsus'ta dünyaya geldi.  Eski Tarsus Belediyesi ve mevcut Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Belediyeler Birliği başkanı. 1977 yılında Gazi Üniversitesi'nden mezun olarak kimya öğretmeni olan Kocamaz Hatice Yılmaz ile evli ve 3 çocuk babasıdır.

Burhanettin Kocamaz 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi başkanı olmuştur. MHP'den istifa eden Burhanettin Kocamaz, hala Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Mehmet En beğenilen yorum
Sayın Burhanettin Kocamaz Bey Mersin'in yetiştirdiği değerli şahsiyetlerden biridir. Anamurlu hemşerisi olarak adaylığını destekliyorum, çağına uygun medeniyete yönvereh projeli ve ilkeli olanlar kazansın,çevremin oyunuda ona yönlendirmek için çalışacağım, Mersin'e hayırlı olur inşaallah,Allah yar ve yardımcısı olsun