Çavuşoğlu, İdlib saldırısına değindi: Bunların karşılığını verdik, vereceğiz

İdlib saldırısına değinin Bakan Çavuşoğlu, “Bunların karşılığını verdik vereceğiz.” İfadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, İdlib saldırısına değindi: Bunların karşılığını verdik, vereceğiz
Son Güncelleme: 4 Şubat 2020 Salı 12:17
4 Şubat 2020 Salı 12:16

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Yeniden Asya Girişimi Toplantısı'nda konuştu.

Çavuşoğlu'nun sözlerinden satır başları:

“Suriye'de yaşanan krize çözüm bulmak için çalışıyoruz. Rejimin saldırganlığı ve arsızlığı artıyor. Bunu dengelemek ve durdurmak için, Astana ve Soçi sürecinde olduğu gibi komşumuz Rusya'yla çaba sarf ediyoruz. Burada Rusya'ya önemli görevler düşüyor. Bir an önce kalıcı ateşkes ve siyasi sürece ivme kazandırmak istiyoruz. Ancak bize de saldırılar oluyor. Bunların karşılığını verdik vereceğiz.

Kıtamızda yaşanan sorunların çözümü için daha aktif rol oynamaya çalışacağız. Önümüzdeki süreçte bu sorunların çözümü için siz Asya'daki dostlarımızla çalışmak istiyoruz. Türkiye, güçlü bir NATO üyesi ve önemli bir Avrupa ülkesi olarak Asya ile ilişkilerimizde bir çelişki görmüyoruz. Bu bir çelişki değil, birbirini tamamlayan politikalardır. Batılı kimliğimiz, Asya'daki varlığımızı, Asya ile aramızdaki bağlar da Avrupa'daki mevcudiyetimizi güçlendirecektir.

Bir Asyalı olarak Asya'yı iyi biliyoruz. Güçlü ilişkilerimiz mevcut. İkili ilişkilerde birçok Asya ülkesiyle özel ilişkilere sahibiz. Asya'da 30 büyükelçiliğimiz ve 22 başkonsolosluğumuz mevcut. Tüm Asya ülkelerinde temsilciliklerimiz mevcut.

Güçlü ilişkilerimize rağmen yoğun dış politika gündeminde Asya'yı zaman zaman ihmal ettiğimizi gördük. Bu nedenle Yeniden Asya girişimiyle bölge ile olan ilişkilerimizi canlandırmak istedik. Asya'nın yükselişine katkı sağlamayı arzuluyoruz. Geniş bir yelpazede, kazan kazan anlayışıyla önceliklerimizi gözden geçireceğiz.

Çin'deki koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Çin devletine baş sağlığı diliyorum. Türkiye, Wuhan'a sağlık yardımı gönderen ender ülkelerden biri oldu. Tüm dünyada olduğu gibi uçuşlarla ilgili bazı tedbirler alıyoruz ama hiçbir Çin vatandaşının mağdur edilmesini istemeyiz. Ayrıca Çin ihtiyaç duyduğu sürece ilave tıbbi yardımlarımızı ulaştıracağız. Vatandaşlarımızın yanı sıra kardeş Azerbaycan ve komşu Gürcistan ve Buglaristan vatandaşlarının tahliyesinde işbirliği yaptıkları için Çin makamlarına teşekkür ediyoruz.”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar