için kaldı

Kılıçdaroğlu'ndan cumhurbaşkanı adayı açıklaması: Buna Millet İttifakı olarak karar vereceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendilerine çeşitli kesimlerden dosya iletildiğini ve birçok talebin olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan cumhurbaşkanı adayı açıklaması: Buna Millet İttifakı olarak karar vereceğiz
Son Güncelleme: 30 Ekim 2021 Cumartesi 16:25
30 Ekim 2021 Cumartesi 16:21

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı adayı olmak isteyenler hakkında konuştu. Önlerine iş dünyası, siyasiler ve bürokratlardan çeşitli isimlerin geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ben herkese aynı şeyi söylüyorum. Buna Millet İttifakı olarak karar vereceğiz. Ve henüz ve Sayın Meral Akşener ile olsun, görüştüğümüz diğer liderlerle olsun adayın kim olması gerektiği konusunda bir konuşmamız olmadı" şeklinde konuştu.

Gazeteci Murat Yetkin, adaylar konusunda oluşan soru işaretlerini doğrudan Kılıçdaroğlu'na sormayı doğru bulduğunu belirterek YetkinReport'ta görüşmesine yer verdi.

Kılıçdaroğlu'na, adaylık konusunda olumlu görüş verdiği kimsenin olup olmadığını soran Yetkin, "Öyle bir şey yok. Doğrusu çok kişi geliyor. İş dünyasından, eski politikacılardan, bürokratlardan, başka kesimlerden… Rapor yazıp getirenler, özgeçmiş bırakanlar oluyor. Böyle bir beklenti var. Sanıyorum diğer liderlere de gidenler var.

Ben herkese aynı şeyi söylüyorum. Buna Millet İttifakı olarak karar vereceğiz. Ve henüz ve Sayın Meral Akşener ile olsun, görüştüğümüz diğer liderlerle olsun adayın kim olması gerektiği konusunda bir konuşmamız olmadı" yanıtını aldı.

'OLMAZ' DEME HAKKINI TEK BAŞINA GÖRMÜYORUM'

Kılıçdaroğlu, gelen kişilere neden olumsuz yanıt vermediğini ise şu şekilde açıkladı:

"Birincisi, kimseye 'Sen olmazsın' ya da 'olamazsın' demiyorum. Çünkü Millet İttifakı olarak belki de bir liderin önerisi o isimlerden birisi olabilir. O yüzden ben 'olmaz' deme hakkını tek başıma kendimde görmüyorum.

İkincisi, böyle bir negatif dil kullanmak benim doğama aykırı. Ama ben kimseye olumlu bir yanıt vermiş de değilim. Defalarca adayı birlikte belirleyeceğimizi söyledim, söylüyorum."

'ERDOĞAN'I KUYUDAN ÇIKARMAK İSTİYORUZ'

Muhalefetin erken seçim çağrılarının iktidarda karşılığına dair de konuşan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan’ın ülkeyi yönetemez duruma geldiğini hepimiz görüyoruz. Aslında toplum bunun tanığı. Bizim erken seçim istememizi nedeni ülkenin hem ekonomik hem siyasi olarak daha büyük bir bunalıma girmemesi içindir. Türkiye’nin akılcı politikalarla bir an önce bu bunalımdan çıkışı içindir.

Üzülerek ifade edeyim Erdoğan’ın bütün politikası öç alma, nefret söylemi üzerine kurulu. Bu toprakların tarihini bilse, Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş’ı Ahi Evran’ı bilse, okuyabilse farklı davranır. Devleti yönetmenin sorumluğu var. Erdoğan o sorumluluğun bilincinde değil…

Biz aslında erken seçim diyerek Erdoğan’ı içinde bulunduğu kuyudan çıkarmak istiyoruz. Kendisini ve ülkeyi daha kötü duruma düşmekten korumak istiyoruz. Bakın işte “Karakış Fonu” önerimiz var. Samimi bir girişim; biz yapmayalım sen yap, yeter ki vatandaş sıkıntı çekmesin diyoruz. Dediklerimi oturup okusa ya da dinlese belki de hak verecek. Ama bunu yapacak olgunluğu yok.

Erdoğan artık Türkiye’yi yönetemez durumda" dedi.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar