Bülent Arınç: Geleneğimizde dava arkadaşımızın karşısına çıkmak yok

Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Gerçek Fikrin Ne?' programına Bülent Arınç konuk oldu.

Bülent Arınç: Geleneğimizde dava arkadaşımızın karşısına çıkmak yok
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
8 Haziran 2018 Cuma 22:09

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 24 Haziran seçimlerinde çatı aday olarak gündeme gelmesine ilişkin Bülent Arınç, ''Gül'ün ismi üzerinde muhtemel bir cumhurbaşkanı adayı olarak konuşulması eski. Ancak çatı adayı olarak gösterilmesi, erken seçimin ardından gündeme geldi. Bunda birkaç hususu yanlış buldum'' şeklinde konuştu.

Bülent Arınç açıklamasının devamında ''Erdoğan'ın çok hatası olsa dahi kendi geleneğimizde dava arkadaşımızın karşısına çıkıp muhalefetin adayı olmak yok'' vurgusunu yaptı.

"Siyasi tecrübeme 7 Haziran'da son verdim"

Bülent Arınç, ''Biz birimizin hayır diyeceğine evet demeyecek isimlerdik. Partiyi yeni kurduğumuz halde 15 ayda 363 vekil çıkardık. Pek çok parti baraj altı kaldı. Millet bizim aile fotoğrafımızı beğendi. Erbakan hocanın yanında başladığım siyasi tecrübeme 7 Haziran'da son verdim. 2007'de de 2011'de de hepsinde de başarı elde ettik. 7 Haziran'da millet bize bir ders verdi. Dersi ne kadar aldık bilmiyorum. 1 Kasım'da tekrar zafer elde ettik'' ifadelerini kullandı.

"Yanlışı gördüğümüz zaman zemininde söylerim"

Yanlış gördüğümü zamanında ve zemininde söylerim, dışarıda bana sorulursa da doğru düşüncemi söylerim diyen Arınç,  “Ama O'nun(Erdoğan'ın) yoluna devam etmesi lazım, burada ben nefsime uyup da 'şununla bir kavgaya gireyim' diyemem. Kendi tarzımı böyle tercih ettim. Dışarıda yaptığım eleştirilerde tepki aldığımı gördüm. Parti tabanında da Erdoğan nezdinde de bu oldu. Ben alkış almak için hataları söylemiyorum'' açıklamasında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar