için kaldı

Muharrem İnce: Bu pislk temizlenmeli, hesaplaşacağız

Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdiği iddia edilen Muharrem İnce Yalova’da evinin bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce: Bu pislk temizlenmeli, hesaplaşacağız
Son Güncelleme: 24 Kasım 2019 Pazar 14:14
24 Kasım 2019 Pazar 13:44

İşte Muharrem İnce’nin sözlerinden satır başları:

5 gündür Türkiye, Suriye’yi bitirdi ekonomiyi bitirdi hiçbir şeyi konuşmuyor 5 gündür İnce saraya gitti gitmedi. Ben bunun böyle olduğunu tahmin ettim, hemen arkadaşlara dedim açıklama yapalım burada bir komplo var tezgâh var dedim.

Burada bir yalan var partimiz yara alacak yanınıza geleyim, birlikte görüntü verelim. Ama beni yıpratmak için uğraşacak gizli mahviller var bu partide gel bu badireyi partimize atlatalım, sayın genel başkanım, bakın tartışılacak bu geminin kaptanı sizsiniz, geleyim yanınıza birlikte açıklama yapalım dedim, “Tamam ben arayacağım seni” dedi, aramadı haber vermedi.

Yani doğrusu bu açıklamanın 21 Kasım günü genel merkezde Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte yapmamızdı.

Şimdi geldiğimiz noktada önce bir özet yapmak istiyorum, artık şeyi geçtim yalan haber Muharrem İnce gitti mi vs. bunu artık herkes biliyor Muharrem İnce gitmedi burası artık kapandı.

"CHP bunu açıklamalıdır, bu tezgahı kim kurdu?"

Bir tezgah var ortada bir komplo var, bu tezgahın sorumluları açığa çıkarılmalıdır. CHP’nin bu millete borcu vardır, burada CHP “Parti içi meselemiz kimseyi ilgilendirmez” diyemez. CHP bir şirket değildir, bir siyasi partidir. Türkiye’yi yönetmeye talip bir partidir, AK Partilileri de ilgilendirir CHP, herkesi 82 milyon herkesi ilgilendirir. CHP bunu açıklamalıdır, bu tezgahı kim kurdu?

" CHP önce bu pisliği temizlemelidir"

İki, Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı akşamından itibaren bir iftira kampanyasına mağruz kalmıştır, alkollüydü vs bu dedikoduların hepsi CHP Genel Merkezi’nde üretilmiştir. Bunu benim takiplerim değil partideki bir grup üretmiştir bunları. Bu grup dedikodu üretmeye devam etmektedir. Bunların Muharrem İnce’den bu kadar çekinmeleri bana gurur veriyor. Muharrem İnce’den bu kadar çekinmelerinden gurur duyuyorum ama CHP’ye umutlarını veren bu kadar insanların üzerinden entrika çevirenler yüzünden utanç duyuyorum. Beni yıpratmak için harcadıkları enerjiyi AK Partiye yöneltseler, emin olun iktidar olurlar. CHP bu prangayı kırmadığı sürece, temiz siyaset yolunda ilerlemesi imkansız hale gelecektir. CHP önce bu pisliği temizlemelidir.

"Kim bu hain?"

Bir başka çağrım şudur sayın Kılıçdaroğlu’na, “Şaşırmadım biliyorum isim veremem” dediniz, ismi biliyorum dediniz açıklamalısınız. Sarayın komplosu diyerek içinden çıkamazsınız. Ben sarayı aklamıyorum, ben sarayla ciddi mücadele edelim diyorum ama Erdoğan bunun neresinde? Çıktı meydan okudu, ispat edersen istifa ederim sen edebilir misin dedi. Bunun neresinde saray var ya? Kimi kandırıyorum? Bu başka bir şey, sen Erdoğan’ın ağzına malzemeyi kendin veriyorsun. Kendi partinin evladına bunu sen yapıyorsun. Genel Başkan yardımcısını iki günde partiden atıyorsunuz, bu haini atmayacak mısınız? Kim bu hain? Bu bugün bana kurulur yarın Kemal Kılıçdaroğlu’na kurulur. Ben ona barış elini uzattım sayın genel başkana, beraber başarma elini uzattım yanınıza geleyim dedim kabul etmedi genel başkan. Mücadele edeceğim, tek başıma kalsam yine mücadele edeceğim.

Değerli arkadaşlarım, hepsini geçtim yani bir gün ‘kırmızı Bülten’ diye bir program vardı, Muharrem İnce bu akşam Kırmızı Bülten’de diye mesaj attılar Muharrem İnce kırmızı bültenle aranıyor diye.

"Genel Başkanın 'Muharrem İnce’ye CHP’nin hiçbir evladına bu yakışmaz' demesini beklerdim"

Üzüntüm, 15 yaşında aşağıdaki şu duvara CHP yazmıştım, 1979 ara seçimlerinde, tam 40 yıldır bu partide hiçbir yere gitmeden, misafirleri geldiğinde aman iyi ağırlayalım diyerek çay servisi yaparak, partinin bayraklarını asarak, broşürlerini dağıtarak, cumhurbaşkanı adayı olmuş biri olara bu iddia ortaya atıldığında Sayın Genel Başkanın “Muharrem İnce’ye CHP’nin hiçbir evladına bu yakışmaz bu yalandır” demesini beklerdim. Partinin sözcüsü ağzını açmadı daha, ne diye susuyorsunuz arkadaşlar. Kim oluyorsunuz siz de savunmuyorsunuz, Muharrem İnce kardeşimizdir, bizim cumhurbaşkanı adayımızdır Muharrem İnce böyle bir gizli görüşme yapmaz deselerdi içim yanmazdı.

Ben bu ülkede 16 sene milletvekilliği yapmışım, Erdoğan’la da görüşürüm, Bahçeli’yle de görüşürüm nasıl görüşürüm? Bir kere partinin genel başkanına sorarım, ikincisi gitmeden evvel tweet atarım basın haberi olur. Nitekim cumhurbaşkanlığı kampanyamızda böyle yapmadık mı?

"CHP’li olamaz ama CHP’de bulunabilir"

CHP’ye kumpas mı var? E sen malzemeyi verirsen olur, dedikoduyu kim çıkartıyor arkadaşlar? Dedikodu AK Parti genel merkezinden mi çıkıyor? CHP Genel merkezinden mi çıkıyor? Ne diyor gazeteci? “Ben bunu CHP’den duydum ve bunu Kemal Kılıçdaroğlu’na doğrulattım” diyor. Ben şunu düşündüm haberi ilk gördüğümde, varsa eğer giden kişi bu CHP’li olamaz ama CHP’de bulunabilir. CHP’de bulunanlar var CHP’li olanlar aynı kişi değil. Yarın parti tökezlediğinde partiyi ilk terk edecek olanlardır onlar. CHP’li olan başka bir şeydir, CHP’de bulunan başka bir şey.

"Mutlu bir Türkiye için mücadelemize devam edeceğiz"

Bu arada teşekkür etmem gerekenler var, başta sayın Uğur Dündar’a çok teşekkür ediyorum, bu olay önce kendisine geliyor bakıyor bu saçma sapan bir şey, yazmıyor. Candaş Tolga Işık’a da çok teşekkür ederim. Değerli arkadaşlarım, kullanışlı gazeteciler olabilir, yalancı kaynaklar olabilir, koltuk düşkünü siyasetçiler olabilir, biz mutlu bir Türkiye için mücadelemize devam edeceğiz.

"Hiçbir kişisel ikbal derdinde değilim"

Kendiniz aday olamadınız beni aday yaptınız, ben bu partinin evladı değil miyim? Bugün dedikodu yapanlar cumhurbaşkanlığı seçimlerinde otobüsüme binmek için torpil yapmadı mı? Kötü insanlardan iyi yönetici olmaz, değerli arkadaşlarım ben bu ülkenin bu partinin her kademesinde bulundum. Size bütün samimiyetimle söylüyorum, hiçbir kişisel ikbal derdinde değilim.

"Düz yerli milli olduğu gibi doğruları söyleyen Muharrem İnce’yim"

Sabah buraya çıkarken torunu sevdim ve dedim ki “Evladım bütün mücadelem senin için”, düşündüklerimi anlatsam bir saat anlatırım, “ tane ağaç yoktu burada ben ektim hepsini. Başardım zaten ben, köy çocukluğundan çıkıp geldim buralara. Benim derdim sadece bu ülke, Atatürkçülere sesleniyorum, bu ülkenin gerçek Müslümanlarına sesleniyorum, bu ülkenin sağcısına solcusuna sesleniyorum, bunalmış yurttaşlarımıza sesleniyorum. Ben sizin bildiğiniz Muharrem İnce’yim olduğu gibi düz yerli milli olduğu gibi doğruları söyleyen Muharrem İnce’yim.

Soru - Cevap

Soru: Konuyu gündeme getiren ilgili gazetenin sahibi İngiltere’de kaçak, konuyu gündeme getiren gazeteci sağlık sorunları için İngiltere’de sizce, sizin adınız Chatham House’da gündeme gelmiş olabilir mi?

Cevap: Bu Muharrem İnce saraya gitti iddiası gibi aslı astarı olmayan bir komplo teorisidir.

Soru: CHP’li olanlar ve CHP’li olanlar dediniz, CHP’de bulunanlar tarafından yapılmıştır gibi bir mesaj aldık biz

Cevap: Direk söylüyorum, CHP’li olanlar değil CHP’de bulunanlar yapıyor bunu. Bir kere Talat Atilla açıklamalıdır, Sayın Genel Başkan Talat Atilla’ya söylemelidir. Saray açıklamasını yaptı ben cumhurbaşkanlığını bırakırım dedi. Şimdi Talat Atilla açıklamalıdır, hangi CHP’lidir. Bunun çevresi kim, kimlerle konuşmuş çorap söküğü gibi çözeceksiniz disipline verip partiden atacaksınız başka çaresi yok bunun.

Genel Başkan ne dedi? “Biliyorum haberim var” dedi, neyi biliyorsun? Ne istiyorsanız onu yaparım, yok böyle bir şey, birisi bir kuyuya taş atıyor, uyardım ama Genel Başkanı, dinlemedi.

Soru: CHP’nin içinde bir gruptan bahsettiniz, kimi kastettiğinizi söyleyebilir misiniz?

Cevap: Onlar kendilerini bilirler, aynı teknede yazın tatil yapmışlardır, bilir onlar kendilerini.

Soru : Bu grubun içinde Kemal Kılıçdaroğlu var mı? Yanlış yönlendirildiğini mi söylüyorsunuz?

Cevap: Sırf çıkar için gelmiş olanlar olur, CHP’li olma ruhuna sahip olmayanları kastediyorum, ikili ilişkilerimize gelince, insani ilişkilerimizde hiçbir sorun yoktur, benim ona saygımda hiçbir problem yok, fakat ikili ilişkilerimiz konuşmuyoruz. Orada zaten sorun olamaz, Sayın Genel Başkan bu evin bahçesine oğlumun düğününe babamın cenazesine gelmiştir. Biz burada Türkiye’yi yönetmeyi konuşuyoruz. Burada bir sıkıntı var.

Soru: FETÖ’nün CHP’yi ele geçirdiğini düşünüyor musunuz?

Cevap: FETÖ’den tüm partiler gibi CHP’de nasibini almıştır ama FETÖ’nün PKK’nın CHP’yi ele geçirdiğini düşünmüyorum.

Kimseyi istifaya davet etmiyorum, bu sorunu çözmeye davet ediyorum, sayın genel başkanı bu sorunu çözmeye davet ediyorum, ben buradayım. Emrettiği zaman giderim, öyle bir kompleksim yok, ne zaman çağırırsa oradayım.

Soru: 2020’de yapılacak olan kongrede CHP genel başkanlığına aday olacak mısınız? Sizce bu komple kurultaya mı yönelik.

Cevap: Dereyi görmeden paça sıvanmaz, hiçbir şey netleşmeden böyle bir soruya cevap verilmez. Önce bir delegeler seçilsin ona bakarız.

Soru: 24 Haziran’da sarhoştu diyen kişi ile kast ettiğiniz kişi ile saraya gitti diyen kişi aynı kişi midir?

Cevap: Aynı kişidir, bakın sustum 1.5 senedir ama kurultayda daha da açığını anlatacağım, dediler ki Muharrem İnce nasıl olsa üçüncü olur, Muharrem İnce’yi sileriz ama tersi oldu Muharrem İnce %31’e çıkardı. Eyvah dediler ya cumhurbaşkanı olursa diye korktular. Seçim gecesi daha başladılar, hadi Muharrem’i aşağıya çekelim. En son bu, bu yapıyı kırmadan CHP başarılı olamaz.

Soru: Kılıçdaroğlu’nu arayacak mısınız tekrar?

Cevap: Hayır, aramam ben aradım bir kere. Hepinize teşekkür ediyorum sağ olun çok teşekkürler.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar