Kılıçdaoğlu'ndan ekonomi tepkisi: Bu milleti soyan bir ekip var

Ankara'daki kanaat önderleri, muhtarlar ve STK temsilcileri buluşmasında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu milletin sırtından devleti soyanlar var. Milyarlarca dolar bu milleti soyan bir ekip var. Biz bunlara 5'li çete diyoruz." açıklamalarını yaptı.

Kılıçdaoğlu'ndan ekonomi tepkisi: Bu milleti soyan bir ekip var
Son Güncelleme: 25 Ağustos 2021 Çarşamba 13:55
25 Ağustos 2021 Çarşamba 13:43

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki kanaat önderleri, muhtarlar ve STK temsilcileri buluşmasında konuştu. Konuşmasının gündeminde ekonomi olan Kılıçdaroğlu, "Bu milletin sırtından devleti soyanlar var. Milyarlarca dolar bu milleti soyan bir ekip var. Biz bunlara 5'li çete diyoruz. 'Milletin cebinden 5 kuruş çıkmayacak' diyorlardı, şimdi milletin cebinden milyarlarca dolar çıkıyor. Artık bu soygun dönemine son vereceğiz" dedi.

"MÜLTECİ SORUNUNU ÇÖZMEYE KARARLIYIM"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

"Bütün ekonominin üretime dönük olması lazım. Bunu yapmazsanız işsizliği toplumun önüne koymuş olursunuz.

Güçlü bir sosyal devlet inşa etmek zorundayız. Sosyal devlet, fakirin fukaranın yanında olur. Hiç kimse aç ve açıkta kalmasın. Dış politikayı barış üzerine inşa etmek zorundasın, kavga üzerine değil. Mülteci sorununu çözmeye kararlıyım. En geç 2 yıl içinde evlerini, hastanelerini, okullarını yapacağız ve diyeceğiz 'Al kardeşim ülkende evini yaptık.' Esad ile görüşeceğiz. Mülteci olarak Türkiye'de olup, sizin topraklarınıza gelenlerin burnu bile kanamayacak diyeceğiz. Herkes kendi ülkesinde huzur içinde olmasını sağlayacağız.

İktidar olursak ilk 6 ayda milleti rahatlatacağız. Pandemi döneminde esnaf büyük sıkıntılar çekti. Tüm faizleri sileceğiz, ana parayı da makul şekilde taksite bağlayacağız.

"CUMHURİYET TARİHİNDE İLKTİR"

Süleyman Şah Türbesi'nin sahibi biziz. Türbeyi kaçırdık, toprağımızı da terk ettik. Cumhuriyet tarihinde ilktir. toprağımızı terör örgütüne teslim edip kaçtık. Allah nasip ederse Süleyman Şah Türbesi'ni oraya götüreceğiz ve bayrağımızı oraya dikeceğiz.

"MİLLETİN SIRTINDAN DEVLETİ SOYANLAR VAR"

Bu milletin sırtından devleti soyanlar var. Milyarlarca dolar bu milleti soyan bir ekip var. Biz bunlara 5'li çete diyoruz. 'Milletin cebinden 5 kuruş çıkmayacak' diyorlardı, şimdi milletin cebinden milyarlarca dolar çıkıyor. Artık bu soygun dönemine son vereceğiz.

"DIŞ POLİTİKADA, İKTİDAR VE MUHALEFET OLMAZ"

Devleti temiz yöneteceğiz. 5 yıl içinde Türkiye farklı bir Türkiye olacak. 5 yıl içinde mülteci, sığınmacı sorunlarının tamamını çözeceğiz. Türkiye'de yatırımı da dengeli dağıtmak zorundasınız. Devleti yönetmek sıradan bir olay değildir. Dış politikayı da milli yapacağız. Dış politikada iktidar ve muhalefet olmaz."

İSRAF UYARISI

Devleti yönetecek kişinin bütün vatandaşlarına aynı mesafede olması, herkesi kucaklaması lazım. Ayrım yapmaması lazım. Devleti yönetecek kişinin adil olması lazım. Adil olmazsa toplumda ayrışma ve kutuplaşma olur. Adalet çok önemli bir kavramdır. Dünya adalet üzerine inşa edilmiştir. Devleti yönetecek kişinin adil olması lazım, topluma örnek olması lazım. İnancımıza göre israf haramdır. Devleti yönetecek kişinin israf yapmaması lazım. İsraf  başta olursa aşağıya kadar yüz binlerce ailede çocuklar yatağa aç girer. İsrafı en baştan başlayıp aşağıya kadar inerseniz zararı Türkiye'ye, insanımıza verirsiniz. 

DEVLETTE LİYAKAT

Devleti yönetecek kişilerin liyakatli olması lazım. Bir arkeologu getirip sen hakimlik yap diyemezsiniz. Herkes kendi alanında yetişmek, görevini yapmak zorundadır. İşi ehline teslim etmek gibi temel bir kuralımız vardır. İşi ehline teslim etmezseniz sonu felakettir.

"BURADA DEVLET SIRRI OLMAZ"

Devleti yöneten kişinin milletten toplanan verginin hesabını millete vermek zorundadır. Buna biz devlette saydamlık, şeffaflık diyoruz. Şehir Hastaneleri yapıyoruz, otobanlar yapıyoruz derler. E güzel. Ama bir soru soruyorum. Kaça yaptınız? Bu sorunun cevabını kimse bilmiyor. Benim bilmeye hakkım var, çünkü o parayı ben ödüyorum. Muhtarın da, esnafın, sanayicinin, ev kadının da bilmeye hakkı var. Çünkü vergiyi onlar ödüyorlar. Burada devlet sırrı olmaz. Demokrasinin temel kurallarında devlet sırrı olmaz. 

"HER AY 10 BİN DOLAR RÜŞVET ALAN SİYASETÇİ KİM?"

Şöyle bir ülke düşünün. O ülkenin İçişleri Bakanı çıkıyor, "Bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar rüşvet veriliyor" diyor. Bizim kanunlarımıza göre bu suçtur. Bunu ben söylesem derler ki bir siyasi söylüyor. Bunu söyleyen emniyetin ve istihbaratın başında olan bakan söylüyor. Her ay 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi kim? Ahlaksız birisinin TBMM'de yerinin olmaması lazım. Eğer kul hakkı yiyorsa, bunun ortaya çıkarılması lazım. Savcının derhal harekete geçmesi lazım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti doğru yönetiliyor mu? Adaletle, erdemle yönetiliyor mu? Söylediğim sadece 10 bin dolar.

'128 MİLYAR DOLAR' TARTIŞMASI

Bir de 128 milyar doları düşünün. Bir bakıyoruz bu para buharlaşmış. Kime sattın, kaça sattın belli değil. Afiş asıyoruz, afişleri indiriyorlar. Bir lira, 10 lira değil. 128 milyar dolar. Hala bir açıklama yok. Vatandaşın cebinde diyorlar. Esnafa sordum, "Nerde beyim" diyor. Bakkala sorduk yok. Nerede bu para ve kimlere verildi? 

"GERÇEKTE MERKEZ BANKASI'NIN DÖVİZ REZERVİ..."

"Merkez Bankası'nın rezervi 109 milyar dolar oldu. Yakında 115 dolar olacak" dedi devleti yöneten kişi. Soru şu, IMF'yi söyleyemiyor. 115 dolar olacak diyor. Bu kimin parası? Türkiye Cumhuriyeti'nin parası mı? Çin'in, Katar'ın Güney Kore'nin parası, borç almışız. IMF'den para almışız, getirmişiz Merkez Bankası'na koymuşuz. Başkasından almışız kendi kasamıza koymuşuz ama bu para bizim paramız değil. Gerçekte Merkez Bankası'nın döviz rezervi -53 milyar 200 milyon dolar.

Dünyada döviz bolluğu var. Almanya eksi faizle borçlanır. Biz dünyanın en yüksek faizini ödeyen ülkelerden biriyiz. Hangi gerekçe ile en yüksek faizi ödüyoruz biz? Bir ayda ödediğimiz faiz 1 milyar 800 milyon dolar. Bir günde ödediğimiz faiz 57 milyon 800 bin dolar. Bir saatte ödediğimiz faiz 2 milyon 400 bin dolar faiz ediyoruz. 18 yılda ödediğimiz faiz 187 milyar 588 milyon dolar."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar