için kaldı

Erdoğan'dan Konya'daki vahşete ilişkin açıklama: Bu konuyu takip edeceğiz kimse şüphe etmesin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da katıldığı toplu açılış töreninde dün gündemi sarsan Konya Hayvan Barınağı'ndaki vahşete yönelik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ülkemizin en modern tesisi olan belediyemizin hayvan barınağında orada görevli iki vicdansızın sebep olduğu görüntüleri ne yazık ki biz de üzüntüyle takip ettik. Haklarında hemen adli ve idari takibat başlatılan sorumlular tutuklanmış" dedi

Son Güncelleme: 26 Kasım 2022 Cumartesi 16:07
26 Kasım 2022 Cumartesi 16:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı, Mevlana Meydanı'nda düzenlenen ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası, Büyükşehir Yatırımları ve Afşar Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Tesislerin Toplu Açılış Töreni'nde halka seslendi.

'ÜZÜNTÜYLE TAKİP ETTİK'

Erdoğan, dün yürekleri sızlatan Konya Hayvan Barınağı'nda bir köpeğin kürekle dövülerek öldürülmesi olayına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan vahşetle ilgili şu ifadeleri kaydetti:

Geçtiğimiz günlerde aslında ülkemizin en modern tesisi olan belediyemizin hayvan barınağında orada görevli iki vicdansızın sebep olduğu görüntüleri ne yazık ki biz de üzüntüyle takip ettik. Haklarında hemen adli ve idari takibat başlatılan sorumlular tutuklanmış bir daha benzeri görüntülerin yaşanmaması için gereken tedbirler alınmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

Sözlerimin hemen başında Pençe Kilit'te şehit düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gelin bir Fatiha gönderelim. İnşallah bu harekatlar ile ülkemizi adım adım sınırların ötesinden başlayarak güvenli hale getirmekte kararlıyız. Rabbimiz güvenlik güçlerimize güç versin, kuvvet versin, daima muzaffer eylesin.

3.5 ay sonra Konya'da bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Yılbaşında Konya-Karaman hızlı tren açılışında trenle Karaman'a devam ettiğim için hasret giderememiştik. Bugün açılışlarımız ile, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımız ile, gençlerle buluşmamızla dolu dolu bir Konya programı gerçekleştireceğiz.

Biz ilk gençlik yıllarımızdan beri bu şehirle beraber yol yürümekten şeref duyuyoruz. Rabbime bu kardeşinizi böyle bir milletin evladı olarak yarattığı için ne kadar hamd etsem azdır.

'TÜRKİYE DÜŞMANLARININ HEVESLERİNİ KURSAKTA BIRAKMAYA HAZIR MIYIZ?'

Konya'dan öyle bir ses verin ki sadece Türkiye'den değil tüm bölgemizden, tüm dünyadan duyulsun. Konya Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa etmeye hazır mıyız? 2023'te güvenli, huzurlu, müreffeh Türkiye'nin yolunu bir kez daha açmaya hazır mıyız? Evlatlarımıza bırakacağımız en değerli miras olan 2053 vizyonuna sahip çıkmaya hazır mıyız? Bin yıllık vatanımız Anadolu'nun ve buradaki ilk devletimiz Anadolu Selçuklu'nun mirasını 2071 vizyonuyla tekrar zirveye çıkarmaya hazır mıyız? Türkiye düşmanlarının içeride onların maşalarının heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmaya hazır mıyız? Sizi tutana aşk olsun.

'BİRİLERİ GİBİ MUSLUK AÇMIYORUZ'

ASELSAN öncülüğünde 470 milyon liralık yatırımla kurduğumuz silah fabrikasının açılışını bugün yapıyoruz. Uzaktan kumandalı silahlar başta olmak üzere, her türlü çaptaki silah üretimi ile ülkemizin savunma sanayiine üstün özellikler kazandıran bir tesis açıyoruz.

Toroslar üzerinde "dengeli konsol" yapım metoduna göre yükseklikleri 42-166 metre olan, 8 orta ve 2 kenar ayak üzerinde Karayolları Genel Müdürlüğünce projelendirilen Eğiste Hadimi Viyadüğü açılıyor.

Türkiye'nin en yüksek ve en uzun dengeli konsol köprüsü olacak viyadük, 12,5 metre platform genişliğe sahip 2 farklı köprü şeklinde projelendirildi.

Eğiste Hadimi Viyadüğü, gidiş-geliş güzergahında 4 şeritte trafiğe hizmet verecek. Konya-Antalya arası 2 saat 15 dakikaya düşecek.

Mevcut iki yönlü yolun standartlarının ve bu kapsamda trafik, yol ve sürüş güvenliğinin artırılması için yapılan Eğiste Hadimi Viyadüğü, mevcut yola göre yaklaşık 4 bin 400 metre kısalma sağlayacak.

Laf değil, icraat. Musluk açmıyoruz dikkat edin. Hani birileri musluk açıyor ya musluk değil. Çeşitli ilçelerimizde yapımı tamamlanan altyapı projelerinin açılışlarını da buradan gerçekleştiriyoruz.

Konya'da doğalgaz kavuşan ilçe sayımız 20'ye yükseliyor.

HAYVAN BARINAĞINDAKİ VAHŞETE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günlerde aslında ülkemizin en modern tesisi olan belediyemizin hayvan barınağında orada görevli iki vicdansızın sebep olduğu görüntüleri ne yazık ki biz de üzüntüyle takip ettik. Haklarında hemen adli ve idari takibat başlatılan sorumlular tutuklanmış bir daha benzeri görüntülerin yaşanmaması için gereken tedbirler alınmıştır. Dünyamızdaki canlı ve cansız tüm varlıklar gibi hayvanlar da bize Allah’ın bir emanetidir. Asla zulmetmeyeceğiz.

Bir gün açık ve net, ilk köpek cesedi peygamberimiz yanında sahabeyle yanından geçiyorlar. Sahabe kokudan burnunu tıkamaya yönelmiş. Fakat Peygamber Efendimizin ifadeleri bize ibreti alemdir; Ahh dişleri ne kadar güzel. Nereden nereye. İşte biz hayvana bu şekilde yaklaşan bakan bir dinin inancın, bir peygamberin ümmetiyiz. Kalkıp da hayvanlara zulmetme hakkına kim nerede olursa olsun sahip değildir. Hayvanların korunmasıyla ilgili en ileri yasal düzenlemeleri hayata geçirmiş olan yönetim olarak aksi davranışlara rıza gösteremeyiz. Bu konunun yakın takipçisi olacağımızdan kimse şüphe etmesin.

KONYA'DAKİ YATIRIM 80 MİLYAR

Bugün Konyamızda 18,4 milyar liralık eser ve hizmetin açılışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Kamil odur ki koya dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Gönül sultanlarımızın gösterdiği istikamette durmadan dinlenmeden çalışıyoruz, çalışacağız. Bugüne kadar Konyamıza kazandırdığımız kamu yatırımı 80 milyar lira.

Dört yeni üniversite açtık, öğrenci yurtları açtık, spor tesisleri açtık. Ve dikkat edin Konyaspor başa oynuyor. Artık ligi almaya da aday.

Sosyal yardımlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek verdik, sağlık tesisleri yaptık, TOKİ vasıtasıyla evler yaptık. 7655 konut daha inşa edeceğiz, İlk Evim İlk İşyerim aracılığıyla iş yerleri ve arazileri sunacağız. Millet Bahçesi'ne kadar uzanan bir yeşil aksı oluşturduk.

'ETRAFIMIZ SIRTLANLARLA DOLU ONLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ'

Kazandırdığımız eserleri saymakla bitiremiyoruz. Etrafımız milletimizin zayıf düşmesini, ülkemizin tökezlemesini, devletimizin gücünü kaybetmesini bekleyen sırtlanlarla dolu. Bunlara fırsat vermemek için her vesileyle şu dört temel düsturu tekrarlıyoruz: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

Herhangi birine ya da tamamına kim gözünü dikerse dünyayı onların başına yıkmak boynumuzun borcudur. Türkiye Yüzyılı'nı bu anlayış üzerine inşa edeceğiz.

Konya'dan 2023'te çok daha büyük rekor destek bekliyorum. O kutlu günü beraber kutlamaya var mıyız? Durmadan dinlenmeden.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar