Bahçeli’den yeni parti uyarısı: Bu hataya düşmeyin

Katıldığı bir program konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni parti iddiaları hakkında, “Ben bu hataya düşmemelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Bahçeli’den yeni parti uyarısı: Bu hataya düşmeyin
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
23 Mart 2019 Cumartesi 08:53

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni parti iddiaları hakkında konuşan Bahçeli, “Siyasi parti sözü seçim öncesinde, siyasi parti içerisinde beklenilenin olmaması halinde sıklıkla gündeme getirilen bir kavramdır. Çok partili hayatın içerisinde en fazla partilerden daha fazla bunlar konuşulur. Bazen insanlar  dolduruşa getirilir parti kurdutturulur. Aydın Menderes, Cem Boyner, Abdüllatif Şener bunlardan birkaçı. Siyasi partiler mevcut demokrasimizin akan nehirleridir. Her türlü dünya görüşünü benimseyerek akan nehirleridir. Bu nehirlerin debisini yükseltmek lazım. Parçalayıp dere gibi akıtmanın manası yok. Bu sözlerin bazıları da partiler arasında konuşuluyor. Ben bu hataya düşmemelerini tavsiye ediyorum” açıklamasını yaptı.

“Yolsuzluk yapan Netenyahu'ya bunu söylersen onu yeşertirsin”

ABD Başkanı Trump’ın Golan Tepeleri hakkında konuşan MHP lideri Bahçeli, “Çok tehlikeli açıklama. İşgal edilmiş olan Golan tepelerini İsrail egemenliğine taşımış olması dünyada ve ABD'de huzuru, barışı zora sokan bir hatadır. ABD olarak elindeki imkanı siyasi konumunla Golan tepesindeki egemenliği nasıl vermeye çalışıyorsun? Sen kimsin? Bir İsrail devleti var. Dünyada ve Türkiye'de yahudi vatandaşımız var. Bu çılgınlığa onların dur demesi lazım. Yolsuzluk yapan Netenyahu'ya bunu söylersen onu yeşertirsin” dedi

İdam tartışması

İdamın kaldırılmasının büyük hata olduğunu söyleyen Bahçeli, şu açıklamaları yaptı:

 “Caydırıcılık vasfını tamamen ortadan sildi. İdamın kaldırılması konusunda bazı AB ilişkiler çerçevesinde idamı getirmeyecek noktalara götürdüler. Türkiye'nin bir irade ortaya koyması lazım. Bunu bütün partiler desteklemesi lazım. Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde bunu değerlendirilmesi lazım. Bunu klasik bir söz diye söylemiyoruz. 49 milletvekili ile idamı kaldırıyoruz dersek, ama nasıl hayata geçireceksiniz. Bu parlamentoda bulunan partilerin meselesidir. Bu Öcalan denilen cani Türkiye'ye getirildiği zaman mahkemeler başladı ve idam kararı verildi. Sonra bu idam hayata geçsin mi, geçmesin mi tartışmaları yapıldı. O zaman biz idam edilmesi konusunda kesin kararlılık ortaya koyduk.

57.koalisyon hükümetinde 7 saat 23 dakika tartıştık. DSP Genel Başkanı sayın Ecevit ben idama hem insani olarak hem partimiz olarak karşıyım dedi. ANAP Başkanı idamı benimsemediklerini söyledi. Ben de 7 saat 23 dakikada devamlı idamdan yana oldum. Sonunda bir metin çıkardık. 3 maddede şunlar şunlar gerçekleşmezse idam meclise gönderilir. Meclis'te 52 idam kararı var. 20'ye yakın PKK'lı vardı. Birtakım tartışmalardan sonra idamı kaldırdılar.”

“Anketlere inanmıyoruz”

Anketlerin yasal zeminin olmadığını belirten Bahçeli, “Önüne gelen dün domates fiyatlarının belirlenmesindeki birtakım faaliyeti yapanlar şimdi toplumdaki seçmen iradesinin faaliyetine yönelmiş. Ne kadarı doğrudur, ne kadarı haklıdır. Kamuoyu oluşturmak mı istiyor, kamuoyunun düşüncesini mi almak istiyor. MHP'nin teşkilat yapısına bakıyorsunuz. Üzüm salkımı gibi sallasanız yere düşenleri topladığınızda yine yüzde 2'yi geçer. MHP'yi yüzde 2 diye sabahtan akşama tekrar etmenin anlamı yok. O yüzden biz kamuoyu araştırması yaptırmıyoruz. Yapılmış olanlar bize ulaştığında şöyle bir kapağına bakıyoruz. İkinci el arabaların ekspersiz raporu isteniyor, kamuoyu araştırmaları yapanların da ekspersiz raporu istensin” ifadelerini kullandı.

"FETÖ'nün sekiz ayağı var”

Fetullahçı Terör Örgütü’ne de değinen Bahçeli şunları söyledi:

“FETÖ hareketinin devleti ele geçirme faaliyetleri devam ediyor. Her gün FETÖ ile ilişkisi olan iltisakı diyorlar şimdi ona olan insanlar yakalanıyor. Demek ki bi şeyler var. Böyle bir durum karşısında FETÖ yani paralel devlet yapılanması 8 ayak üzerine gelişmiş. TSK, yargı, eğitim kurumları, basın ve medya, iş çevreleri ve bir de bunların siyaseti olması lazım. Sekizinci ayak siyaset. Onu arıyoruz bizde. Darbe Yurtta Sulh Konseyi olarak TRT'yi ele geçirmiş bildiri okuyorlar. Geçmişte de MBK, MGK gibi. Bunlar geçişlerdir. 15 Temmuz günü televizyonlarda veya ondan evvel Yurtta Sulh Konseyi olduğunu söylüyorsunuz. Askeri ayağı yavaş yavaş ayıklanıyor. Diğerleri nerede? Siyasi partilerden silahlı kuvvetlerdeki, emniyet, yargı, iş hayatındaki ayıklanma yapılmazsa 15 Temmuz'u ileride kutlamak mümkün olabilir.

"HDP ile Kürtleri bir ve aynı görmek çok yanlıştır"

Bu millet saf değil. Kalkıp İsrail'le ilgili Trump'ın aldığı kararlarla Filistin sorununun nereye taşınacağını bu millet anlıyor. Bunları görünce Türkiye'ye bir zarar verir mi diyor. Bazı programlarda bazı konuşmacılar oluyor. Diyorlar ki, Türkiye'de bir HDP gerçeği var. Bunların da önemli bir oyu var deniyor. Yani siz Güneydoğu Anadolu'nun kış şartlarında her türlü zor hayatın devam ettiği bir ortamda terörü dağdan indirip yok ediyorsunuz. Ama Türkiye'de HDP'in oyu var 4 milyon, 6 milyon var, bu o oydur diyorsunuz. Bu ifadeler yanlıştır. MHP'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Kürt kökenli çok kardeşimiz var bizim. Bazı konuşmacılara göre bunların hepsine HDP'li dolayısıyla PKK'lı olarak nitelendirirsek ne yapacağız? Böyle kurnazlıklar var Türkiye'de. Çıkıyor diyor ki, ne yapacaksınız, İstanbul'da şu kadar HDP diyor. HDP demeyi bıraktılar, Kürt oylarını nasıl alacaksınız diyor. Yok edilen bir şeyi şehre indirdiniz, belediyeler aracılığı ile Sur'daki belediyeyi Ümraniye'ye getirdiniz. Bunları dikkate aldığınızda beka tehdidi devam ediyor. Beka meselesinin şakası olmaz. Terörle mücadelede sayın İçişleri Bakanı'nın rakamlarını dikkate aldığınızda FETÖ ve PKK mücadelede yılmaz bir sonuç alınmış

"Bu iktidar Cumhuriyet'in 100.yılını kutlayacak iktidardır"

Cumhur İttifakı olarak yola çıkmışızdır, iyi günde de kötü günde de beraber olmak lazımdır. İyi günde beraberiz, seçimde şöyle oldu diye herhangi bir şeye girmeyiz. Cumhur İttifakı sonuç alacaktır diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı Sistemi 2023'de Cumhuriyetin 100. yılını kutlayacak bir iktidardır. Böyle bir ittifak bozulamaz. Bu günkü iktidara biz 100. yılı hayata geçirebilecek iktidar gözüyle bakıyoruz. İnşallah bu hedeften sapmazlar. Biz 40 milletvekiliyle Cumhuriyetin 100. yılını kutlayacak halimiz yok. Diğer siyasi partilerin vatansever milletvekilleriyle Cumhuriyet'in 100. yılına hazırlanmamız lazım.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar