Bakan Soylu: Bu harekatlar olmasaydı terör koridoru kuracaklardı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırklareli’nde muhtarlarla bir araya geldi. Burada Türkiye'nin sınır için ve sınır dışında yürüttüğü terör operasyonlarına değinen Soylu, "Bu harekatlar olmasaydı Hakurk’tan Zap’a ve Afrin’e kadar bir terör koridoru kuracaklardı" dedi.

Bakan Soylu: Bu harekatlar olmasaydı terör koridoru kuracaklardı
Son Güncelleme: 16 Eylül 2022 Cuma 18:29
16 Eylül 2022 Cuma 18:20

Kırklareli’nde muhtarlarla buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör ve uyuşturucu operasyonları hakkında konuştu. Uyuşturucu ile mücadelede en büyük destekçilerinin muhtarlar olduğunu ve uyuşturucu ile mücadelenin süreceğini belirten Soylu, “Bugün cezaevlerinde uyuşturucudan yatan insan sayısı 117 bin. 15 Temmuz tarihinde bu rakam 35 bindi. Şu anda Amerika’nın her yerinde uyuşturucu kullanımı serbest. Bir kafeye, restorana gittiğinizde uyuşturucu kokusundan duramıyorsunuz. Bir de cinsiyetsizlik denilen LGBT denilen şey var ya, her yerde yaygınlaşmış durumda." diye konuştu.

Ülke genelinde 118 bin metruk bina tespit ettiklerini söyleyen Bakan Soylu, "Bu binalar uyuşturucu kullanımı olan, geceleri kimin girip çıktığı belli olmayan yerlerdi. Kırklareli’ndeki tescilsiz olup yıkılacak olan metruk bina sayısı halen 989’dur. Bu konuda da hepinizin gayretlerini ve ilgilerini bekliyoruz. Çünkü her türlü pisliğin, kanunsuzluğun ve özellikle uyuşturucunun olduğu yerler bu metruk binalar." şeklinde konuştu.

muhtar.jpg

"BU HAREKATLAR OLMASAYDI TERÖR KORİDORU KURACAKLARDI"

Suriye’nin kuzeyinde harekatlar yapılmasa terör koridoru kurulacağını söyleyen Bakan Soylu şöyle devam etti:

"Biz Zeytindalı Harekatı’nı yapmasaydık terör koridoru kuracaklardı. Yani bugün Pençe-Kilit Operasyonu’nun yapıldığı Hakurk’tan Zap’a kadar, oradan Afrin’e kadar terör koridoru kuracaklardı. Bunları kim kuracak? Amerika kuracak. Son üç yılda Amerika 2 milyar dolar terör örgütüne bizatihi kendi senatosundan yardım etti. Bırak senatoyu, Türkiye’den bir kurum terör örgütlerinden bir tanesine bir yardım etsin bakalım Avrupa ve Amerika bizi çarmıha geriyor mu germiyor mu?"

"HER ŞEYİ GÖRÜYORUZ"

"Nasıl bir süreçle karşı karşıya kaldığımızı anlatmak istiyorum. PKK’ya ve PYD’ye Amerika tam tamına son 3 yılda 2 milyar dolar resmi yardım yaptı" diyen Soylu şunları kaydetti:

"Bunu kime nasıl izah edeceğiz? Kime nasıl anlatacağız? Hani müttefikimizdi? Orada terör koridoru kuracaksın, orada teröristi öldürüyoruz. Taziyeye giden kimdi? Amerikalı komutandı. Sonra Amerikan Büyükelçiliği bizim şehitlerimiz için de söz olsun diye, laf olsun diye bir ikiyüzlülük timsali olsun diye güya taziye mesajı yayınlıyor. Neyle karşı karşıya kaldığımızı biliyoruz ama şunu söyleyeyim; biz Cumhuriyet’in birinci asrına gidiyoruz. Siz, biz, hepimiz. Biz her şeyi görüyoruz. Darbe gördünüz, yüzde 8 binlik gecelik faizler gördünüz, emekli maaşlarını almak için gece yarısı Ziraat Bankalarının önünde sabaha kadar beklenen kuyrukları bu ülkede yaşadık. Amerika’dan, Avrupa’dan bize parmak sallamalar gördük."

"15 TEMMUZ’U AMERİKA YAPTI"

Bakan Soylu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin arkasında Amerika’nın olduğunu ifade ederek, “Bu ülkede farklı siyasi görüşlere sahip olabilirsiniz. Ama gazetelerin, televizyonların ülkenin siyasi parti liderlerine, başbakanlarına yaptığı muameleyi, hakaretleri, hükümeti düşürmek için ellerinden gelen bütün oyunları ve senaryoları hep beraber gördük. Hanımlarına, kendilerine, eşlerine, ailelerine saldırılarını hep beraber gördük. Bunun arkasında kim var? 15 Temmuz’u biz mi yaptık? 15 Temmuz’u FETÖ yaptı, arkasında bal gibi Amerika var, bunu defalarca söyledim. Bu lafı mezara gidince söylemeyeceğiz. Bu iş her yönüyle aydınlığa çıkmıştır. Eğer olmasa adamı orada saklamazdı, bize iade ederdi. Neyle karşı karşıya kaldığımızı anlatmak için söylüyorum bunları” ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar