Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu faizler düşecek. Biz, yüksek faize halkımızı ezdirmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de yapımı tamamlanan 96 tesisin toplu açılış töreninde konuştu.

Son Güncelleme: 26 Kasım 2021 Cuma 17:55
26 Kasım 2021 Cuma 17:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'deki toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 96 tesisin açılışında, "İzmir depreminin ardından toplam 353 dükkan yaparak teslim etme sözümüzü yerine getirmiş oluyoruz" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Şu anda Alsancak Mustafa Denizli Stadını stadını Altay ve Altınordu takımları birlikte kullanacaklar. Menemen'de sizlerle hem tamamlanan eserlerin açılışlarını yapacak hem de son gelişmeleri hasbihal edeceğiz.

Ödemiş, Menderes, Torbalı, Ayrancı Gençlik Merkezlerimizi hizmete açıyoruz. Çeşitli kurumlarımıza ait hizmet binalarının resmi açılışlarını da burada gerçekleştiriyoruz.

Çeşitli mahallelerimize yapılan yol ve kaldırım hizmetlerinin açılışlarını yapıyoruz.

Ben de sizlerle gurur duyuyorum.

Kardeşlerim şu anda karşımdaki bu kitle bir karar veriyor. İzmir'in işgali ve kurtuluşu milli mücadelemizin başlangıcı ve bitişi olarak tanımlayabileceğimiz durumlardır. İzmir vatan topraklarına uzanan elleri kırma mücadelemizin sembolü olmuştur.

Bugünlerde CHP ekibi ülke yandı bitti diye ortalığı karıştırıyor. Halbuki onların dönemlerinde gecelik 7 bin 500'leri bulan faizleri gördü mü? Bunun altından kim kalkar ve hatırlayın bu ülke onların döneminde işsizliğin can yaktığı sıkıntılı günleri yaşadı mı? Tabi bunları 18 yaş altı grup bilmez. Bu ülke onların döneminde ellerindeki paraları tefecilerin yağmaladığı dönemlerdi. Bankaların hortumlandığı ihanetler gördü. Gençler biz onlardan böyle bir Türkiye devraldık. Milletimizin tüm kesimlerinin hak, özgürlük, yatırım taleplerini gerçekleştirerek ülkemizi büyüttük. Geçmişte yıllarca milletimiz çok ciddi çileler çekti.


Partimizi kapatmaya çalışmaktan, darbe girişimlerinden, ekonomik sabotajlara kadar ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Biz çalıştık, çabaladık ama bir şeyi aklımızdan hiç çıkarmadık.

TEZAHÜRATLARA YANIT

Ben de deliler gibi sizlere aşığım. Sizin aşkınızı boşa çıkarmayız. Bunun için meseleyi temelden aldık.

FAİZ İNDİRİM SİNYALİ

Gelişmekte olan ülkelere karşı kullanılan IMF reçetelerini devre dışı bıraktık. IMF'yi bu ülkeden biz çıkardık. CHP'nin parti sözcüsü IMF'le hala kol kola geziyor. 23 milyar Dolar IMF borcunu 2013'te ödedik ve gönderdik. Merkez Bankası'ndaki rezervi 27.5 milyar dolardan 127 milyar dolara çıkardık.

Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı bu ekonomi programımızdan geri döndüremeyecekler.

Ülkemizdeki mandacı iktisatçılar ve mandacı siyasetçiler, Türkiye'nin en büyük ekonomik kurtuluş mücadelesini tam tersi göstermeye çalışıyorlar.

Bu faizler düşecek. Biz, yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz.

Şimdi gelirken traktörleri gördüm çiftçilerimizi gördüm Allah’ıma hamdettim. Türkiye dimdik ayakta ve istikrarla yoluna devam ediyor. Her alanda ülkemizi Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine çıkardık. Savunma sanayisinde yüzde 20’lerdeydik şimdi yüzde 80’e çıktık. Gelişmiş büyümüş zenginleşmiş ülkeler ne yapıyorsa onu kendi şartlarımıza uyarlayarak yeni bir yol haritası çizmektir. Ülkemizdeki mandacı iktisatçılar ve mandacı siyasetçiler, Türkiye'nin en büyük ekonomik kurtuluş mücadelesini tam tersi göstermeye çalışıyorlar. Bu mandacıların kendilerine sunulan hazır reçeteler dışında milletin hayrına bir eser üretme gayretleri de olduğu görülmemiştir.

Türkiye 1970’lerin 90’ların Türkiye’si değil. Mandacı iktisatçılar ve siyasetiler de kabak gibi ortada kalır. Biz bunu terörle darbecilerle mücadelemizde gördük. Onların yanında kimler vardı kimler. Bugün faiz kur enflasyon üzerinden ahkam kesenlerin yarın havaya bakarak ıslık çalarak başka mecralara yelken açacaklarından hiç kuşkunuz olmasın.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar