Evlat nöbetinde bekleyen anne: Bu davanın peşindeyim ve kızımı da bekleyeceğim

HDP İl Binası önünde dağa kaçırılan çocuklarını bekleyen aile sayısı 44’e yükselirken 16 yaşında kaçırılan kızını bekleyen Yıldız Ballı, "Bu davanın peşindeyim ve kızımı da bekleyeceğim" dedi.

Evlat nöbetinde bekleyen anne: Bu davanın peşindeyim ve kızımı da bekleyeceğim
Son Güncelleme: 21 Eylül 2019 Cumartesi 17:00
21 Eylül 2019 Cumartesi 17:00

Diyarbakır’da terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarını HDP İl Binası önünde bekleyen ailelerin sayısı gün geçtikte artıyor. Evlat nöbetinin 19. gününde aile sayısı 44 oldu.

2014 yılında İstanbul’da bir tekstil fabrikasına çalışmaya giden ve 16 yaşındayken kaçırılan Yasemin Ballı’nın annesi Yıldız Ballı, Diyarbakır’da HDP il binası önünde oturma eylemine katılanlar arasında.

Cenazesini istiyor

Anne Ballı, kızının öldüğü haberini aldığını fakat cenazesi verilmediğinden dolayı kızının öldüğüne inanmadığını kaydederek, il binası önünde bekleyeceğini aktardı.

"Ölüm haberini karayılan vermiş"

Anne Ballı, "Ölüm haberini Murat Karayılan vermiş, madem Karayılan kızımın ölüm haberini veriyor da cesedini neden göndermiyor bana." ifadelerini kullandı.

"Konuştuğum için tehdit ediyorlar"

Yıldız Ballı şu açıklamaları yaptı:

"Televizyonlarda konuştuğum için bas bas bağırıyorlar, tehdit ediyorlar, eşimi tehdit etmişler. Ne kadar tehdit etseler de boştur. Ben sonuna kadar buradayım, burada olmaya devam edeceğim. Benim kızım gelmediği sürece hep de oturacağım. ’2018’de Yasemin ölmüş' diyorlar, hayır Yasemin ölmemiş, ölmeyecek de o. Gelecek, Yasemin gelmediği sürece de ben buradan kalkmayacağım. Hiç kimse kalmasa bile ben kalacağım. Sonuna kadar buradayım, bu davanın peşindeyim ve kızımı da bekleyeceğim.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar