Cumhurbaşkanlığı'ndan Rahip Brunson açıklaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Rahip Brunson'ın tahliyesiyle ilgili olarak, "Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu Türkiye'de yargının tarafsız ve bağımsız olduğunu ortaya koymuştur." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Rahip Brunson açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
12 Ekim 2018 Cuma 18:17

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu Türkiye'de yargının tarafsız ve bağımsız olduğunu ortaya koymuştur. ABD başkanı Donald Trump'a bir kez daha hatırlatmak isteriz ki Türkiye demokratik bir hukuk devletidir ve Türk mahkemeleri bağımsızdır.  Türk mahkemeleri gibi Türkiye Cumhuriyeti devleti de hiçbir organ, makam, merci ya da kişiden talimat almaz." ifadelerini kullandı.

"Çok konuşuldu ama daha çok konuşulacak bir dava dosyası"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rahip Brunson'un serbest bırakılmasıyla ilgili resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Yazıcı, "Çok konuşuldu ama daha çok konuşulacak bir dava dosyası: Rahip Brunson’la ilgili dava dosyası. Türkiye’de mahkemeler bağımsız değil diyenler, yargının bağımsız olduğunu bir kez daha gördüler. Rahip Brunson suçsuz yere tutuluyor diyenler, sanırım hükümle suç isnadının sabit olduğunu anladılar..." ifadelerini kullandı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar