Bozdağ’dan Suriye açıklaması: Politikamız doğru olanın yanında olmaktır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macro’un ‘Türkiye ile Rusya’nın arasını açtık’ sözlerine karşı yanıt verdi.

Bozdağ’dan Suriye açıklaması: Politikamız doğru olanın yanında olmaktır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
16 Nisan 2018 Pazartesi 11:14

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Katar’da Suriye’ye yapılan operasyonu değerlendirdi.

 Suriye hükümetinin yaptığı kimyasal saldırılarla insanların öldürülmesini ‘korkunç’ olarak ifade eden Bozdağ,  Türkiye’nin Suriye  politikasının ‘hakkın ve doğru olmanın yanında olmaktır’ açıklamasını yaptı.

 Türkiye’nin Suriye’de kullanılan kimyasal silahlara başından beri karşı çıktığını söyleyen Bekir Bozdağ, “ABD ile PYD konusunda politika birliğine sahip değiliz” dedi.

 MACRON’A YANIT

  Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macoron’un ‘Suriye’ye yapılan operasyonla Rusya ile Türkiye’yi ayırdık’ sözlerine karşı Bozdağ, “Biz bu politikada da İran ve Rusya ile farklı noktada duruyoruz...Türkiye ne Rusya ve İran ile, ne de ABD ile tamamen aynı hedeflere koşan bir ülkedir... Türkiye doğru ilkeleri kim savunuyorsa yan yana gelmekten çekinmiyor" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU ESAD’A ÜSTÜ KAPALI DESTEK VERDİ

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Suriye Devlet Başkanı Esad’a destek verdiğini söyleyen Bozdağ, “Kendi vekillerini  Esad’a gönderiyor, onlarla fotoğraf çektiriyor. Öte yandan da Esad’ın yaptıklarını eleştiriyor. Adeta Esad’a üstü kapalı destek veriyor” açıklamasını yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar