için kaldı

Bozdağ: Zoraki nikah gibi zoraki bir ittifak görüyoruz

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 4 partinin bir araya gelerek kurduğu ittifak hakkında konuştu.

Bozdağ: Zoraki nikah gibi zoraki bir ittifak görüyoruz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
2 Mayıs 2018 Çarşamba 11:37

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin bir araya gelerek  ittifak yaptıkları açıklanmıştı. Bu ittifak hakkında ilk MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi. Bahçeli ittifak hakkında, “İttifaka alerjisi olanlar zaman içerisinde kendileri de ittifak yapma konumuna geldiler, hayırlı olsun. 4 - 5 partinin bir araya gelmesi seçimlerin böyle güçlü bir yapıya gelmesi ülkemiz açısında da iyi olacaktır. İttifakı ortaya attığımızda 'hazine yardımı için bunu yapıyorlar' diyen köşe yazarları, sıfır barajla seçim nasıl oluyor bunu bir görsünler." İfadelerini kulandı.

 Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ da 4 partinin bir araya gelerek kurduğu ittifak hakkında şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bu ittifak benim gördüğüm esasında dört benzemezlerin bir ittifakı. Hani zoraki nikah derler ya zoraki nikah gibi zoraki bir ittifak görüyoruz.  Bunları motive eden, bir araya getiren şey esasında Türkiye'nin çıkarları, geleceği, yapılacak işler falan değil, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığıdır.

Buna esasında şöyle demek lazım, 'Recep Tayyip Erdoğan karşıtları ittifakı, öfkeliler ittifakı.' Cumhurbaşkanımıza karşı öfkesi olanlar bir araya geldiler. Eminim ki bu ittifak merhum Necmettin Erbakan Hoca'nın kemiklerini sızlatmıştır. Çünkü Erbakan Hoca'nın temsil ettiği bütün değerlerin düşmanıdır CHP.  'Cumhurbaşkanı seçiminde artık netice alamayacağımız anlaşıldı, bari parlamentoda hatırı sayılır bir çoğunluk elde edelim de cumhurbaşkanının yukarıda elini ayağını bağlı tutalım' diye Türkiye'nin önünü kesme ittifakı bu noktada.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

ebru şahin En beğenilen yorum
çok güzel olmuş
ebru başoğlu
ellerinize sağlık