için kaldı

Bozdağ: 24 Haziran seçim sonuçları Kılıçdaroğlu'nun kimyasını bozdu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "24 Haziran seçim sonuçları, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kimyasını bozdu." ifadelerini kullandı

Bozdağ: 24 Haziran seçim sonuçları Kılıçdaroğlu'nun kimyasını bozdu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
27 Haziran 2018 Çarşamba 19:32

24 Haziran seçim sonuçları, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kimyasını bozdu diyen Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanılığında CHP; 2 halk oylaması ile 2 Cumhurbaşkanı, 4 milletvekili ve 1 yerel seçim olmak üzere girdiği 9 seçimde yenilmiş. Seçime; girmiş, yenilmiş; Seçime girmiş, yenilmiş, yenilmiş... 24 Haziran'da; R. Tayyip Erdoğan, CHP’nin adayından % 22,6 fazla oy aldı ve % 52,6 ile Cumhurbaşkanı seçildi. Milletvekili seçiminde AK Parti, % 42,6 ile CHP’den % 100 fazla oy aldı ve 295 milletvekili çıkardı. Hala kaybeden, Erdoğan/AK Parti; kazanan, Kılıçdaroğlu/CHP öyle mi? CHP G.Başkanı Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP, AK Parti G.Başkanı R.Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye karşı dokuzuncu kez seçimi kaybetme rekorunu kırdı. Kılıçdaroğlu, kendine ait seçim kaybetme rekorlarına, son seçimde bir yenisini ekledi." açıklamasında bulundu.

"Kılıçdaroğlu, CHP’ye daha fazla oy ve vekil kazandırmayı hedefleyen bir lider değil"

Bekir Bozdağ, "Kılıçdaroğlu, CHP’ye daha fazla oy ve vekil kazandırmayı ve CHP’yi birinci parti yapmayı hedefleyen bir lider değildir. Kılıçdaroğlu, AK PARTİ vekil sayısını azaltmayı; partisinin oyunu düşürse de başka partilere barajı geçirmeyi hedefleyen, bunu da başarı sayan bir liderdir. Partisi dışındaki partilerin başarısı için çalışan, başka partilerin başarısını kendi başarısı sayan ve hatta bir de bunlarla övünen biri her hangi bir partiye genel başkan olur mu? Elbette olmaz. Ama konu CHP olunca, bu oluyor/olabiliyor. Sahi, bu, nasıl particilik?" ifadelerini kullandı.

"Erdoğan dokuz seçimi kazandığı, Kemal Kılıçdaroğlu ise dokuz seçimi kaybetti"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ açıklamasının devamıdnda şu ifadelere yer verdi: Anlamadığım/cevabını bulamadığım soru şu: Recep Tayyip Erdoğan dokuz seçimi kazandığı, Kemal Kılıçdaroğlu ise dokuz seçimi kaybettiği halde,nasıl oluyor da hep kaybeden Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti oluyor da kazanan hep Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP oluyor?Sahi siz anladınız mı?

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar