için kaldı

BM’den Trump’a tepki

Birleşmiş Milletler, ABD Başkanı Donald Trump’ın bazı ülkeler için sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.

BM’den Trump’a tepki
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
12 Ocak 2018 Cuma 14:36

ABD Başkanı Donald Trump'ı Güney Amerika ve Afrika ülkelerini kastederek 'B.k çukuru ülkelerden neden göçmen alıyoruz' şeklindeki sözlerine Birleşmiş Milletler'den tepki geldi.

BM İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Rupert Colville yaptığı açıklamada Trump'ın açıklamalarının 'şok edici ve utanç verici' olduğunu söyledi.

Colville, Cenevre'de yaptığı açıklamada Trump'ın sözlerini tanımlamak için 'ırkçı' dışında bir sözcük olmadığını söyledi.

 NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Trump’ın mülteciler konulu bir toplantıda, “Bu b.k ülkelerden niye insan alıyoruz” dediği ifade edildi.

Washington Post gazetesinin duyurduğu haberle ilgili Beyaz Saray'dan bir yalanlama gelmedi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Beyaz Saray sözcülerinden Raj Shah konu ile ilgili açıklamasında, "Washington'daki bazı politikacılar başka ülkeler için mücadele yolunu seçmiş olabilir ama Başkan Trump her zaman Amerikan halkı için savaşacaktır" dedi.

Shah açıklamasının devamında, "Başkan Trump, ulusumuza katkı verebilecek, ekonomimizi güçlendirecek ve topluma yararı olacak kişileri kabul etme konusunda kalıcı çözümler aramaktadır." dedi. Trump'ın bu sözleri Cumhuriyetçi ve Demokrat partili milletvekilleri ile "tarafsız bir mülteci anlaşması teklifi" üzerine gerçekleştirilen bir toplantıda sarf ettiği bildirildi.

Donald Trump'ın bu ülkeler yerine Norveç'ten mülteci almak yönünde bir çıkış yaptığı da belirtildi. ABD Başkanı Trump'ın birkaç hafta önce de Haitili'ler için "hepsi AIDS'li" ifadesini kullandığı bildirilmişti.

Trump, sunucu Oprah’ın başkanlık seçimlerine hazırlandığı iddiasına karşılık açıklama yapmıştı.

ABD'li televizyon sunucusu Oprah Winfrey'in 2020'de yapılacak başkanlık seçimlerine hazırlandığı iddia edilmişti.

Bu iddiaya Winfrey'in yakın arkadaşı Gayle King'den bir açıklama geldi. CBS kanalında bir sabah programı sunan King, başkanlık seçimlerine aday olması gerektiği yönünde spekülasyonların Winfrey'de merak uyandırdığını ancak sunucusunun şu an bunu aktif bir şekilde düşünmediğini söyledi.

Winfrey hakkında konuşan King, "O bu ülkeyi seviyor ve hizmet etmek istiyor. Ancak bunu şu anda aktif bir şekilde düşündüğünü sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Winfrey'in şu anki düşüncesini değiştirebileceğini söyleyen King, "Onun bu düşünceden etkilendiğini düşünüyorum. Yıllar boyu Oprah Show'u izledikten sonra herkesin daima görüşünü değiştirme hakkı olduğunu da biliyorum" ifadelerini kullandı.

Altın Küre'de ödül alan Oprah Winfrey, kadınlara karşı ayrımcılığı protesto etmek için siyah kıyafetler giymiş ve yaptığı konuşmada kadınlara seslenerek, "Erkek iktidarının zamanı geçti" demişti. Winfrey, kadınların kendi güçlerinin farkına varmaları ve korkusuzca ses çıkarmaları gerektiğini söylemişti.

Winfrey'in konuşması büyük etki yaratırken CNN, Winfrey'in aktif bir şekilde başkanlık yarışına katılmayı düşündüğünü öne sürmüştü.

TRUMP: OPRAH ADAY OLSAYDI YENERDİM Winfrey’in başkan adaylığıyla ilgili tartışmalara ABD Başkanı Donald Trump da katıldı. Trump, “Oprah’ı başkanlık seçiminde yenebilirdim ama aday olacağını sanmıyorum” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar