Erdoğan deprem bölgesinde: Bizim için bir imtihan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6.8 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Elazığ'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde ölen anne ve oğulun cenazesine katıldı.

Erdoğan deprem bölgesinde: Bizim için bir imtihan
Son Güncelleme: 25 Ocak 2020 Cumartesi 17:00
25 Ocak 2020 Cumartesi 17:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6.8'lik depremle sarsılan Elazığ'a ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde hayatını kaybeden anne Ayşe ve oğlu Muhammed Salih Civelek'in cenaze törenine katıldı. Cenazeyi Diyanet İşleri Ali Erbaş kıldırdı

"Bizim için bir imtihan"

Cenaze namazının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada: "Saygı değer kardeşlerim az önce sevgili kardeşimiz Ayşe ve Muhammed Salih'in namazlarını kılmış bulunuyoruz. Tabii bu tür doğal afetler bizim için bir imtihan. Bu noktada biz teslimiyetin en güzel örneğini vermişiz. Biz Erzincan depremini, Van depremini, Simav depremini, Düzce depremini, Kocaeli depremini yaşamışız. Malum Elaziz Erzincan ile komşu ve Erzincan'da ne tür depremler yaşadığımızı biliyoruz.

"TOKİ ile gerekeni yapacağız"

Biz depreme karşı gösterdiğimiz teslimiyeti biliyoruz. Devlet olarak millet olarak elimizden geleni yapacağız. Süratle yıkılan binalarımızın yerine TOKİ ile gereken adımları atacağız. Kimseyi de açıkta bırakmayacağız. Kimsenin dedikodularına kulak asmayın. Bilin ki biz sizin hizmetkarınızız ve elimizden geleni yapacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra 9 yaşındaki Muhammed Civelek'in mezarına omuz verdi ve bölgede ziyaretlerde bulunmak üzere olay yerinden ayrıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar