için kaldı

Akşener’den YSK’nın gerekçeli kararına tepki!

YSK’nın gerekçeli kararı hakkında açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Biz gerekçeli kararda gerekçe bulamadık. Temel şey oy çalındığıydı. YSK'nin talimatla bu işi onaylayan hakimlerin gerekçesinde de itiraz şerhlerinin içinde de oy çalınmasına yönelik tek kelime yok” dedi

Akşener’den YSK’nın gerekçeli kararına tepki!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
25 Mayıs 2019 Cumartesi 11:40

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da partililerle bir araya geldi. İYİ Parti’nin Türkiye siyaseti için önemli oluşumda olduğunu belirterek, “Büyük bir mücadele verdiniz. İyi ve cesur olmanın dışında herhangi bir tanımla izah edilemeyecek bir iş başardınız. İYİ Parti diye bir siyasi organizasyon hiç olmasaydı Türkiye bugün hangi şartlarda neyi tartışıyor olurdu? 31 Mart seçim sonuçlarının böyle olmasını sağlayan İYİ Parti'dir" diye konuştu.

“Gerekçeli kararda gerekçe bulamadık”

YSK'nin gerekçeli kararı hatırlatılan Akşener, "Biz, gerekçeli kararda gerekçe bulamadık. Sayın Erdoğan talimat vermiş, YSK yerine getirmiş. Bunu gördük. Bir gerekçeye rastlayamadık. Temel şey oy çalındığıydı. YSK'nin talimatla bu işi onaylayan hakimlerin gerekçesinde de itiraz şerhlerinin içinde de oy çalınmasına yönelik tek kelime yok. Yani net bir şekilde ortaya çıkan gerekçe şudur ki oy çalınmamış. Kaybedeceklerini düşünmemişler. Onun getirdiği hızlı bir talimatla seçim tekrarı sonucu" ifadesini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar