Selçuk Bayraktar entrikaları anlattı

İHA’ların yapım aşaması ile ilgili bir paylaşım yapan Selçuk Bayraktar ‘birilerinin ihanetinin’ İHA’ların kullanılmasını 4 sene geciktirdiğini söyledi.

Selçuk Bayraktar entrikaları anlattı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
11 Ocak 2019 Cuma 16:35

Baykar Makina Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından İHA’ların yapım aşaması hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

2009 yılında taktik İHA prototipinin ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini söyleyen Bayraktar, tümüyle milli yazılım ve tasarımla gerçekleşen bu uçuşun Türk havacılık tarihinde bir ilk olduğunun altını çizdi. Uçuşun tüm aşamalarının otomatik bir sistemle icra edildiğini söyleyen Bayraktar, o dönemde bu özelliğe sahip İHA'ların dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığını söyledi.

“Tutuklamaya kalktılar"

Aylar sonra deneme uçuşu için yeni bir pist bulunması ve gerekli izinlerin alınması ile birlikte İHA'ların deneme uçuşu yeniden yapıldığını söyleyen Bayraktar, bu uçuş sırasında yeni bir rekora imza atıldığını açıkladı. İHA'nın 8 saat havada kalarak gece şartlarında otomatik iniş yapması sonrası TSK içindeki FETÖ yapılanmasının rahatsızlığının iyice arttığını belirten Bayraktar, deneme uçuşlarını belgelemek için gönderilen askeri heyetten birilerin uçuş sonrası tartışma çıkararak BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ı tutuklamaya kalktığını açıkladı.

“Birilerinin ihaneti 4 sene aksattı”

Tüm bu gelişmelerin ardından Bayraktar TB2'nin TSK envanterine girmesinin 4 sene aksadığının altını çizen Bayraktar, "Mehmetçik bir taraftan canı pahasına terörle mücadele ederken, maalesef birileri de gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde, milli teknolojinin Mehmetçiğimize destek olmasını engelleme çabası içindedir" dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar