Bir ülke daha Kudüs’e elçilik açıyor. Hangi ülkeler Kudüs'e elçilik açtı?

ABD ve Guatemala’dan sonra Paraguay’ın da Kudüs’e salı günü elçilik açacağı belirtildi

Bir ülke daha Kudüs’e elçilik açıyor. Hangi ülkeler Kudüs'e elçilik açtı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
19 Mayıs 2018 Cumartesi 10:50

ABD Başkanı Donald Trump’ın kararıyla elçilik, düzenlenen törenle Kudüs’e taşınmıştı. Tören sırasında Filistinliler gösteri düzenlemiş ve bu protestoda 62 kişi hayatını kaybetmişti.

 ABD’den sonra Guatemala da Kudüs’e elçilik açmıştı. Bu iki ülkeden sonra Güney Amerika ülkelerinden Paraguay da önümüzdeki günlerde İsrail Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyacak. Paraguay Dışişleri Bakanı Eladio Loizaga bir radyoya yaptığı açıklamada elçiliğin önümüzdeki günlerde açılmasının planlandığını söyledi. Paraguay hükümet sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Kudüs elçiliği salı günü Paraguay Devlet Başkanı Horacio Cartes'in de hazır bulunacağı törenle hizmete girecek.

Loizaga, Devlet Başkanı Cartes'in sekiz ay önce elçiliğin nakline karar verdiğini ve bu adımın diğer devletlerin elçiliklerini Kudüs'e nakletmeleriyle ilgisinin olmadığını belirtti.

Dışişleri Bakanı'nın ifadesine göre Cartes elçilikle ilgili kararı 2016 yılında İsrail'e yaptığı ziyaretten sonra verdi. Loizaga "Hükümet merkezi Kudüs'te. Devlet Başkanlığı ve Başbakanlık Kudüs'te. Resmi ziyaretler de Kudüs'e yapılıyor”, dedi. Paraguay Dışişleri Bakanı elçiliğin nakledilmesinin Filistinlilerle "yoğun ve son derece sıkı" işbirliği yapmalarına mani teşkil etmediğini söyledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar