için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurmaylarına Kaz Dağları talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında, tartışmalara sebep olan Kaz Dağları konusunda kurmaylarına talimat verdi. Erdoğan, Kaz Dağları’ndaki maden arama faaliyetlerinin manipüle edildiğini vurgulayarak, bir eksiklik var gereğinin yapılması için talimat verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurmaylarına Kaz Dağları talimatı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
8 Ağustos 2019 Perşembe 10:04

Edinilen bilgilere göre, Kaz Dağları çevresinde yürütülen altın arama çalışmalarıyla ilgili tartışmaların bir manipülasyon olduğunun altını çizen Erdoğan, bu olayın takipçisi olacağını söyleyerek, bir eksiklik varsa gereğinin yapılmasını istedi. 

Türkiye gazetesinden Damla Peker'in haberine göre toplantıda bu madene ruhsatın 2001 yılında CHP’li belediye tarafından verildiğinin belirtilmesinin ardından Erdoğan “Bu konu neden buraya kadar geldi? Bunun bizimle ne alakası var? Anlayabilmiş değilim. Daha o zaman AK Parti bile kurulmamıştı. Birileri bu olayı manipüle ediyor” diye konuştu.

Erdoğan, Kaz Dağları çevresini daha önce gezdiğini belirterek yakın zamanda oraya tekrar gideceğini kaydetti.  Bu arada toplantıda AK Parti’nin 18. kuruluş yıl dönümü kutlamaları da gündeme geldi. 14 Ağustos’tun Kurban Bayramı’na denk gelmesi sebebiyle kutlamaların bir hafta ertelenmesine karar verildi. 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar