için kaldı

AK Partili vekil Cevheri: Bir çözüm süreci neden olmasın?

Partisinin HDP ziyaretini olumlu değerlendiren AK Parti Urfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, ziyaretin 'yeni çözüm süreci' şeklinde yorumlanmasına "Olabilir, neden olmasın?" yanıtını verdi.

AK Partili vekil Cevheri: Bir çözüm süreci neden olmasın?
Son Güncelleme: 8 Kasım 2022 Salı 13:45
8 Kasım 2022 Salı 13:41

AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifi için HDP ile görüşmesine ilk yorum yapanlardan ve dikkat çekenlerden biri olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, ziyarete dair yeni değerlendirmelerde bulundu. Cevheri, partisinin anayasa değişikliği konusunda HDP’yi ziyaret etmesinin ardından “HDP legal bir parti, onların desteğine ihtiyacımız var” açıklaması yaptı. Medyascope’a konuşan Cevheri, bu açıklamasına yönelik çok olumlu tepkiler geldiğini söyledi.

Cevheri, ziyareti, “Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?” şeklinde değerlendirenler olduğuna dair soru üzerine şunları söyledi:

Şimdi tabii, neden olmasın? Uzatılan bu eli HDP değerlendirirse, bu anayasa çalışmasına müspet manada destek verirse… HDP’nin sorunu, Türkiye partisi olup olmaması. Biz arzu ediyoruz ki; HDP, Türkiye partisi olsun, terör ile arasına bir mesafe koysun. Bizim AK Parti olarak bir duruşumuz ve çizgimiz vardır. Dolayısıyla ülkenin birliği bütünlüğü noktasında, gönderde Türk bayrağının dalgalanması noktasında hassasiyetimiz var. Bu, bizim kırmızı çizgimiz ve hiçbir zaman taviz vermeyiz. Dolayısıyla ben düşünce olarak AK Parti’de siyaset yapan ve şeref ile bu görevi yürüten bir insanım. Irki manada siyaset yapan partilerle benim uzaktan yakından bir ilgim yoktur. Onu da özellikle belirteyim. Dolayısıyla inanç, düşünce ve fikir olarak benim düşüncelerimi ve fikirlerimi savunan bir parti olduğu için ben AK Parti’deyim.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar