için kaldı

BİM, A101, Migros, Şok ve CarrefourSA'ya şok!

BİM, A101, Migros, Şok ve CarrefourSA'ya rakip geliyor. Zincir marketlerdeki bazı ürünlerde ortaya çıkan fahiş fiyatlara karşı üreticiden tüketiciye doğrudan satış yapılan Tarım Kredi Kooperatifleri devreye giriyor.

BİM, A101, Migros, Şok ve CarrefourSA'ya şok! - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen Tarım Kredi Kooperatifleri bu yıl sonuna kadar 180 olan market sayısını 500'e çıkaracak. Bu sayı 2022'de ise 1.000'i bulacak. Birinci kalite ürünün uygun fiyata satılacağı marketler için kiralamalar başladı. Açılışta öncelik büyük şehirlere verilecek. İşte detaylar...

1 10
 
BİM, A101, Migros, Şok ve CarrefourSA'ya şok! - Sayfa 2

Tarım Kredi'ye bağlı Birlik A.Ş. üzerinden yürütülecek olan marketleşmede öncelik büyük şehirlere verilecek. 30 büyük şehir başta olmak üzere tüm Türkiye'de market açılması planlanırken, dükkan kiralamaları da yapılmaya başladı. Tarım Kredi Kooperatifleri yetkilileri, hemen her gün vatandaşlardan bulundukları yerde market açılması yönünde talep geldiğini belirtiyor.

2 10
 
BİM, A101, Migros, Şok ve CarrefourSA'ya şok! - Sayfa 3

Birlik A.Ş.'nin bölge müdürlükleri üzerinden yürütülecek sistemde öncelikle depoların metrekareleri büyütülecek. Marketleşme için her noktada lojistik merkezleri açılacak.

3 10
 
BİM, A101, Migros, Şok ve CarrefourSA'ya şok! - Sayfa 4

Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre böylece lojistik maliyetleri de düşürülecek. Marketleşmenin daha hızlı ve pratik açılabilmesi için depolara yakın yol güzergâhındaki illere de marketler açılacak.

4 10