Bilim insanları açıklayamıyor

Bilim insanları yaptıkları kazılar sonrasında sağlam duran pençeleri açıklayamıyor.

Bilim insanları açıklayamıyor - Sayfa 1

Minos Medeniyeti'nde görülen merkezi ısıtma sistemi, M.Ö 2700-1400

Girit'te bulunan Knossos antik kentinde, Minos medeniyetine ait merkezi ısıtma sistemi bulunan silindir şeklinde, yarım daire çatısı olan yapılar keşfedildi. Zeminin altında yerleştirilen ısıtma sistemi sayesinde bütün bina ısınabiliyordu.

1 14
 
Bilim insanları açıklayamıyor - Sayfa 2

İçecek otomatı, M.Ö 100

Günümüzde sık sık kullandığımız para atınca yiyecek içecek veren otomatlardan antik tapınaklarda da oluyordu. Kutsal su vermesi için kullanılan otomat bir demir parayla çalışıyordu. Aradan geçen süre içinde bu enteresan buluş malesef unutuldu ve otomatlar tekrar 19. yy'da kullanılmaya başlandı.

2 14
 
Bilim insanları açıklayamıyor - Sayfa 3

Venedik'in Vampiri, 16. Yüzyıla ait bir eser

2006 - 2007 yılları arasında Venedik'te Lazzaretto Nuovo'da oldukça sıradışı bir arkeolojik buluş yaşandı.

Mezar kazıları sırasında ağzında tuğla bulunan bir kafatası bulundu. Yazılı kaynaklara göre, o dönemde vampirleri bu şekilde toprağa veriyorlardı. Ağızdaki tuğla inanışa göre onları zararsız hale getiriyordu. Yapılan araştırmaya göre kafatası 60 - 70 yaşları arasında, Avrupa kökenli bir kadına ait. Kadının neden vampir gibi gömüldüğü ise sır perdesinin ardında.

3 14
 
Bilim insanları açıklayamıyor - Sayfa 4

Kuzey Amerika'da antik Viking yerleşkesi 11. yüzyıl sonları

L’Anse aux Meadows, Columbus'un Kuzey Amerika'yı keşfinden 500 yıl önce inşa edilmiş bir Vikin köyü. 1961 - 1968 yılları arasında Helge Ingstad ve Anne Stine Ingstad bölgeye arkeolojik araştırmalar yapmak için gitti ve bu yerin Norveçli bir kökeninin olduğunu buldu.

Vikinglerin Kuzey Amerika'ya nasıl gittiği ya da orada ne amaçla bulunduğu halen bilinmiyor.

4 14