Beşiktaş’ta Tolgay Arslan ve Mario Gomez takası

Stuttgart, Beşiktaş oyuncu Tolgay Arslan’a talip oldu. Beşiktaş yapılan teklifi beğenmezken, kulüp Alman ekibine bir alternatif sundu.

Beşiktaş’ta Tolgay Arslan ve Mario Gomez takası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
14 Haziran 2018 Perşembe 14:57

Beşiktaş ile Stuttgart arasında Tolgay Arslan transferi için yapılan görüşmelerde iki takım bonservis bedelinde anlaşamamıştı.

 İki kulüp arasında anlaşma olamayınca  görüşmeler tıkanma noktasına geldi. Stuttgart'ın en son 9 milyon euro önerdiği iddia edilmişti. Beşiktaş'ın ise 10 milyon euro istediği belirtiliyor. Beşiktaş’ın Alman takıma yeni bir teklif sunduğu belirtildi.

 Stuttgart, Türk teknik direktör Tayfun Korkut ile sözleşmesini uzattı. Sözleşmesini uzatmasından sonra Stuttgart, Korkut’ın transfer raporu doğrultusunda hareket geçti. Korkut, Beşiktaş oyuncusu Tolgay Arslan’ı yeniden istemesi üzerine iki kulüp görüşmelere tekrar başladı.  Kontratında 10 milyon Euro’luk sözleşme fesih bedeli bulunan 27 yaşındaki Tolgay için kapıyı ilk olarak 5 milyon Euro’dan açan ve bu önerisinin reddedilmesi sonrasında fiyatı 9 milyon Euro’ya kadar çekeceği konuşulan Stuttgart’a, Beşiktaş’tan alternatif teklif geldi.

Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda ilk olarak Tolgay ile yola devam kararı alan Beşiktaş’ın, forvet hattındaki değişimi göz önünde bulundurarak geçen sezonun ara transfer döneminde bu takıma transfer olan Mario Gomez’in durumunu sorduğu öğrenildi.

Bundesliga’da yarım dönemde çıktığı 16 maçta 8 gol ve 1 asistlik performans sergileyerek formunu koruduğunu gösteren 32 yaşındaki oyuncu için gelen bu atak sonrasında Stuttgart’tan net bir cevap gelmediği kaydedildi.

Bundesliga ekibinin temsilcilerinin, futbolcunun Almanya Milli Takımı’yla Dünya Kupası için Rusya’da olmasını göz önünde bulundurarak Gomez’le ilgili gelecek planlarının turnuva sonrasında netleşeceğini ilettiği belirtildi. Stuttgart bu teklifi kabul edilirse Tolgay için Mario Gome zve bir miktar para talep edilecek. Ancak Alman futbolcu Beşiktaş'tan ayrılırken "Artık eve dönme zamanı geldi" dediği için yeni bir transfere sıcak bakması beklenmiyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar