Berat Albayrak: 2023'de Akkuyu'nun ilk etabı devreye girecek

CNN Türk ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "2023'de Akkuyu'nun ilk etabı devreye girecek. 2.'nin yeri aşağı yukarı belli; büyük ihtimal Trakya Bölgesi olacak. Nedeni de bu bölgenin çok fazla kullanımı var enerjide." dedi.

Berat Albayrak: 2023'de Akkuyu'nun ilk etabı devreye girecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
13 Haziran 2018 Çarşamba 22:41

Bor madeni hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak, "Borda önümüzde süreçte organize sanayi bölgelerinin dışında önemli merkezler inşa edeceğiz. Yerini belirledik ancak şu anda açıklamıyorum. Büyük merkezle beraber sanayi ile işbirliği yapılacak. Dünyadaki en gelişmiş örneği alacağız nükleerde de. İkisi de komşu olacak borla nükleer." şeklinde konuştu.

"2023'de Akkuyu'nun ilk etabı devreye girecek"

2023'de Akkuyu'nun ilk etabı devreye girecektir diyen Berat Albayrak, "2.'nin yeri aşağı yukarı belli; büyük ihtimal Trakya Bölgesi olacak. Nedeni de bu bölgenin çok fazla kullanımı var enerjide. Ancak bu bölgede üretim fazla yok. Hem kaynağında üreteceğiz, hem arz talep dengesi nedeniyle. 2018 yılında büyük bir ihtimalle detaylarını açıklayacağız." dedi.

"Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda işallah neticelenecek"

Bakan Albayrak, "Benim özellikle son 3 seçim öncesinde gördüğüm ve sonuçlarına da baktığımda özellikle yurt dışı olarak itelemeye rağmen; milletimizin Cumhurbaşkanımıza büyük bir teveccühü var. Benim şahsi beklentim Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda işallah neticelenecek. Parlamento seçiminde de AK Parti bence hem oy hem de vekil sayısı olarak çoğunluğu sağlayacak. Tabii burada halkı dinlemek çok önemli. Biz zaten uzun yıllardır bu şekilde çalışıyoruz. Sahada biz varız. Diğerleri sadece laf yetiştiriyor, sahada yoklar." açıklamasında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar