için kaldı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan açıklamalar: Belediye başkanı arkadaşlarıma çağrı yaptım...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bir karakış fonu kurun, vatandaş bu zammı çok fazla hissetmesin' dedik. Yapmadılar, sadece TRT payını kaldırdılar. Belediye başkanı arkadaşlarıma çağrı yaptım, 'hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek ve mağdur olan ailelere yardım yapacaksınız' dedim" ifadelerini kullandı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan açıklamalar: Belediye başkanı arkadaşlarıma çağrı yaptım...
Son Güncelleme: 30 Kasım 2021 Salı 14:56
30 Kasım 2021 Salı 14:48

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerinin başında, İmralı Belediye Başkanı Murat Açıl'ın geçirdiği trafik kazası sonrası yaşamını yitirmesi için, "Sevenlerimizin, partimizin başı sağ olsun. Güzel imkanlar sunuyordu. Acı bir olayla hayatı sona erdi. Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi. Galatasaray Eski Başkanı Mustafa Cengiz'in yaşamını yitirmesi hakkında ise, "Galatasaray Camiasının futbol dünyasının başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ölümünün 6'ncı yıldönümü hakkında da "Kendisini saygıyla anmak hepimizin ortak görevi olmalı" dedi.

Ekonomiye ilişkin değerlendirmeler yapan CHP lideri, "Tüm arkadaşlarımız Türkiye genelinde olağanüstü bir çaba harcıyorlar. Bizzat vatandaşı dinliyorlar. Çözümlerimizi anlatıyorlar. Herkesten talebim, söylediğimiz her sözü dillendireceksiniz. Ortak bir ses yankılanmalı. Elbette sorunları biliyoruz, elbette derdini anlatacak. Ama biz çözümleri de anlatmalıyız. Umudu yeşertmek zorundayız" diye konuştu.

"BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI YAPTIM"

"Mutfaklarda yangın olduğunu hepimiz biliyoruz" diyen CHP lideri, "Biz daha işin başından itibaren, bu zamlar daha gelmeden, 'Üst üste zamlar gelecek. Bir karakış fonu kurun, vatandaş bu zammı çok fazla hissetmesin' dedik. Yapmadılar, sadece TRT payını kaldırdılar. Belediye başkanı arkadaşlarıma çağrı yaptım, 'hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek ve mağdur olan ailelere yardım yapacaksınız' dedim. Geliyor gelmekte olan, iktidar olduğumuzda göreceksiniz bütün Türkiye'de ilk bir ay içerisinde herkes 'İyi oldu, güzel oldu' diyecek. 6 ayda bütün çarklar dönecek. Herkes üretecek, herkes kazanacak. Ülke kazanacak" dedi.

YÜZDE 50 KADIN KOTASI TEKLİFİ

CHP'nin Meclis'e gönderdiği partilerin yüzde 50 kadın kotası kanun teklifi hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Bugün TBMM'de güzel bir kanun teklifi görüşüyor. Amacı kadın-erkek eşitliğini her alanda sağlamak. Daha önce 306 kadın örgütüyle görüşme yapmıştık. Kanun teklifini verdik, bugün görüşülüyor. Kadın kardeşlerime sesleniyorum, eğer sen hak istiyorsan, kadınlar siyasette olsun diyorsan bu kanun teklifine kim hayır diyorsa ona oy vermeyeceksin. Kadınların haklarını savunuyorum. Yüzde 50 cinsiyet kotası. Bakalım kim destek verecek, kim vermeyecek... Eğer ret oyu verirlerse seçimde onlara ders vermek sizin en doğal hakkınız olacak" ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar