Bekir Bozdağ'dan 'erken seçim' açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "AK Parti ve MHP'nin erken seçim talebi yok" açıklamasında bulundu.

Bekir Bozdağ'dan 'erken seçim' açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
10 Ocak 2018 Çarşamba 16:20

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, erken seçim iddialarıyla ilgili olarak, "Erken seçim yoktur, vaktinde seçim vardır" dedi.

TBMM'de Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaretinde gazetecilerin sorusu üzerine Bozdağ, "AK Parti de (MHP gibi) milli duruş sahibidir. Milli duruş sahibi iki partinin 2019 seçimlerinde ittifak yapmalarından doğal bir şey olamaz" dedi. Bozdağ konuşmasına şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile Bahçeli şu sıralarda görüşüyorlar. Bu görüşme sonrasında önümüzdeki günlerde iki parti ittifakının çerçevesini göreceğiz. Bu çerçeve ortaya çıkacaktır. Ama bu çerçevenin yasal olması son derece doğrudur."

Bozdağ'ın açıklamaları:

AK Parti ve MHP'nin erken seçim talebi yok. AK Parti hükümetleri döneminde seçimler daima vaktinde yapılmıştır. Sadece 2007 seçim krizini aşmak maksadıyla 6 ay kadar öne çekildi. 2011, 2015 seçimleri vaktinde yapılmış seçimlerdir. 2019 seçimi de vaktinde yapılacaktır. Bunun kararını biz çok net bir şekilde açıkladık. Erken seçim yoktur, vaktinde seçim vardır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar