için kaldı

Bekir Bozdağ: Tek tip düzenlemesi milletimizin bizden talebiydi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yeni yayınlanan iki Kanun Hükmünde Kararnameler hakkında açıklamalarda bulundu.

Bekir Bozdağ: Tek tip düzenlemesi milletimizin bizden talebiydi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
24 Aralık 2017 Pazar 16:52

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "KHK ile yapılan 'tek tip' düzenlemesi ile ilgili olarak, "Milletimizin bizden talebiydi bu, sokaklarda her yerde terör yapacaksınız, masum insanları öldüreceksiniz, darbe yapacaksınız ve siz kendinizi kahraman göreceksiniz. Böyle bir şey olmaz. Milletimizin bu konudaki duyarlılığı, bu konudaki hassasiyeti, dikkate alındı. Demokrasiye inanan bir iktidar olarak, milletimizin bu talebine kulak verdik ve bu talebi hayata geçirdik. Bir ay içerisinde yönetmelik yapılacak ve arkasından bu uygulama yürürlüğe girecektir." şeklinde konuştu.

"TAŞERON MESELESİNİ BUGÜNDEN İTİBAREN ORTADAN KALDIRDIK"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Taşeron meselesini bugünden geçerli olmak üzere tamamen ortadan kaldırdık, taşeron uygulamasına son verdik, 450 bin taşeronda çalışan işçi sürekli kadroya geçmiştir ayrıca belediyelerde ve özel idarede çalışanlar da belediye ve özel idarenin kuracağı iktisadi teşekküller ve kendi bünyesindeki şirketler üzerinden çalıştırılacak ve orada da taşeron uygulaması bundan sonra olmayacaktır." dedi.

Bozdağ "Sınav konuldu ama bu sınav bilmenizi isteriz ki eleme sınavı değildir, bu işin yapılması için sadece uygulanacak bir prosedürdür. Çalışan insanları sınav yoluyla elemek maksadıyla getirilmiş bir şey değildir ve bu sınav uygulanarak insanların elemesi yapılmayacak, sadece bu sınavla sürekli kadroya geçişinin temini yapılacaktır." diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar