için kaldı

Bekir Bozdağ: 15 Temmuz'da vatandaşlarımızın yaptığı meşru müdafaadır

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yeni yayımlanan KHK'larla ilgili açıklamalarda bulundu

Bekir Bozdağ: 15 Temmuz'da vatandaşlarımızın yaptığı meşru müdafaadır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
26 Aralık 2017 Salı 15:07

Bekir Bozdağ'ın konuşmasının satır başlıkları;

Burada yapılan düzenleme ile 15 Temmuz demokrasi destanını yazan, darbenin başarsızlığını sağlayan şehitlerimizin yakınlarını, gazileri ile ilgili idari bakımdan bir sorumsuzluk hali görmektedir. Bununla ilgilidir.15 Temmuz'da vatandaşlarımızın yaptığı meşru müdafaadır. Terör eylemleri ayrı, darbe eylemleri ile ilgili ayrı bir değerlendirme yapmıyor. 

"VATANDAŞLARIMIZIN YAPTIĞI DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMA"

Okuduğunu anlama zorluğu olarak değerlendirmezsek, kötü niyetli bir yorum olur. Madde çok net bir şekilde 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılmasını ifade ediyor. Vatandaşlarımızın yaptığı demokrasiye sahip çıkma konusunda canı pahasına yaptığı düzenlemeyi kast ediyor. 15 Temmuz'dan sonrasını kapsamadığı gibi 16 Temmuz'dan sonrasını da kapsamamaktadır. Kim bunu kast ediyorsa maddeleri doğru dürüst okumamıştır ya da okuduğunu anlamamıştır. CHP'nin genel başkanı ve sözcülerinin yaptığı yorumlar art niyetli yorumlardır. 

Darbe olduğu zaman vatandaş buna müdahale etmeyecek mi? Türkiye'de bundan sonra kimse darbe yapamaz. Millet 15 Temmuz'da verdiği dersin daha büyüğünü millet verecektir. Vatandaşı korkutuyorlar bu açıklamayı yapanlar. 'Bir daha tankın üstüne çıkmayın' diyorlar. Üstü kapalı çok net bir tehdit var. Büyük bir çarpıtmayla, büyük bir kötü niyetle karşı karşıyayız.

"BU METİNDE BİR MUĞLAKLIK YOK"

Bu metinde bir muğlaklık yok. Anlaşılmayan bir şey yok. Metinde bir eksiklik olur giderirsiniz. Yanlışlık olur düzeltirsiniz. Ama bu metinde eksiklik de yok, yanlışlık da yok.

15 Temmuz 2016'da darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemler kast ediliyor. Darbe teşebbüsü kapsamındaki her bir eylem terör eylemi kabul edildiği için bunlar kast ediliyor. Bugün darbe devam ediyor mu? Suçun tarihi belli. 15 Temmuz, 16 Temmuz. Bu düzenleme muğlak değildir. Nettir, açıktır. Yeni bir düzenlemeye de ihtiyaç yoktur. 

"15 TEMMUZ'U ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEDİ"

'Bu düzenleme genel ya da özel veya örtülü aftır' demek 15 Temmuz darbe teşebbüsünü canı pahasına engellemeye çalışırken şehit olanlara hakarettir. Gazilerimize hakarettir. Af suç işleyenler hakkında yapılır. Suçlular hakkında af yapılır. 15 Temmuz'u engelleyenler suç işlemediler. bayrağını müdafaa etmek dünyanın hangi kanununda suçtur? CHP 15 Temmuz'u engellemeyi suç kabul ediyorsa bunu açıklaması lazım.

Bu düzenleme olmasa dahi 15 Temmuz darbe teşebbüsünü engellemek isteyen vatandaşlarımızı kimse suçlu ilan edemez. Peki niye getirdik? FETÖ'nün bazı teröristleri ve o terör örgütünün sözcülüğünü yapan CHP kahramanlar üzerinden onları tehdit eden doğrudan veya dolaylı açıklamaları oldu. Kılıçdaroğlu'nun grupta birtakım açıklamaları var. 15 Temmuz'u engellemek için meydanlara çıkmış insanları 'Kamu malına zarar verdin. Darbeci askeri darp ettin' diye oradan kalkıp bu kahramanlara soruşturma mı açılacak? Olacak iş mi bu? Herkes ne düşünüyorsa açık açık söylemeli. FETÖ'nün beklentilerini karşılayan bir iddiada bulunuyor. Bu düzenlemede vatandaşların bundan sonraki süreçte terör eylemlerine karşı yapacaklarını kapsamamaktadır. Terörle mücadele devletin konusudur. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar