için kaldı

Bedelli askerlik Meclis’te

31 Aralık 1993’ten önce doğanların yararlanacağı Bedelli askerlik teklifi Meclis’e geldi.

Bedelli askerlik Meclis’te
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
23 Temmuz 2018 Pazartesi 09:43

Son zamanlarda gündemde olan bedelli askerlik teklifi bugün Meclis’te görüşülecek.

 Bedelli askerlikte 31 Aralık 1993 tarihinden önce doğanlar ve 15 bin TL ödeyenler faydalanacak. Askerlik süresi ise 28 gün olacak.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre bedelli adaylarının 28 günlük askerlik süresinin kaldırılmasına yönelik yoğun talebinin ardından, değişiklik masaya yatırıldı. Haberde, AK Parti kurmayları ile Plan ve Bütçe Komisyonu ile ilgili bakanlıkların temsilciler, kamuoyundan gelen yoğun talebi dikkate alarak bedelli askerlikle ilgili teklifi tartışmaya açtığı belirtildi. Yapılan toplantıda 28 günlük bedelli askerlik süresinin kaldırılmasına sıcak bakıldığı ve ilgili kurumların da onay vermesi halinde Torba Yasa teklifinden askerlik yapma şartının çıkarılmasının gündeme gelebileceği öğrenildi.

FİRAR EDENLER YARARLANABİLLİR

Askerlik yaparken firar edenlerin de bedelliden yararlanması öngörülüyor. Teklifte bu yönde değişiklik yapılması bekleniyor. Bu hakkın, yaş şartını (31 Aralık 1993 ve öncesinde doğanlar) taşıyan 5 bin dolayında firariyi kapsayacağı belirtildi. Komisyona gelen mesajlar arasında, “askerliğe elverişli olmadıklarına” dar rapor alan bazı yükümlülerin bedelliden yararlanma talepler var. Bu kabul edilirse çürük raporu alanlar da 15 bin lira karşılığında askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar