Bedelli askerlik kalıcı mı oluyor?

Milliyet'ten Abdullah Karakuş'un kulis haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'bedelli' talebinin ve birikmenin önüne geçmek için hükümete talimat verdiğini aktardı.

Bedelli askerlik kalıcı mı oluyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
1 Eylül 2018 Cumartesi 14:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan bedelli askerlik sorununu tamamen ortadan kaldırmak için talimat verdi. Bir daha 'bedelli' talebinin ve birikmenin önüne geçmek isteyen hükümet, yeni askerlik sistemi için düğmeye bastı.

Milliyet'ten Abdullah Karakuş, "Yeni sistemde askerlik kaç ay olacak?" başlıklı bugünkü yazısında yeni askerlik sisteminin detaylarını yazdı. Yeni askerlik sisteminin yeni yasama döneminde gündeme geleceğini belirten Karakuş, "Yeni sistemde hem para ödemeli kısa askerlik hem de eskisi gibi uzun askerlik alternatifli olarak yer alacak." ifadelerine yer verdi.

Para Yatırılarak 2 ay Askerlik

Hedefin bedelliye ihtiyaç duyulmayacak bir sistem olduğunu belirten Karakuş, "Süre olarak öne çıkan düşünce ise 2 ay. Belirli bir para yatırılarak 2 ay askerlik yapılması ve böylece sürekli yaşanan bedelli tartışmalarından bitirilmesi hedefleniyor." diye yazdı.

Uzun ve Kısa Dönem Askerlik

Uzun ve kısa askerlik siteminin de kalabileceğini söyleyen Karakuş, "Ayrıca uzun ve kısa olan eski sistemin de kalması ve isteyenin istediği sisteme göre askerliğini yapması da düşünülüyor." ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar