için kaldı

Başka şehirde oy kullanmak için ne yapılmalı 2019?

31 Mart 2019 seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte başka şehirde oy kullanmak isteyenler yapılması gerekenleri araştırmaya başladı. Başka şehirde oy kullanmak için ne yapılmalı 2019?

Başka şehirde oy kullanmak için ne yapılmalı 2019?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
30 Kasım 2018 Cuma 09:00

Yerel seçimlerin 31 Mart 2019 tarihinde yapılacağının açıklanmasının ardından seçim detayları merak edilmeye başladı. Oy kullanacak olan vatandaşlar ikamet değişikliği ve  şehir dışında oy kullanma bilgilerini araştırıyor. Peki ya 31 Mart 2019'da oyunu başka şehirde gerçekleştirmek isteyenler ne yapmalı? Tüm merak ettikleriniz haberimizde.

31 Mart 2019 seçimlerinde birçok öğrenci eğitim gördüğü şehirde ya da ailenin yanında oyunu kullanacak. Bir önceki seçimlerde uygulanan oy kullanmama cezası bu seçimlerde de geçerli. Bunun için başka şehirde oy kullanacaklar araştırma telaşı içine girdi.

Başka şehirde oy kullanmak için ne yapılmalı 2019?

Hükümet kararı ile 2019 seçimleri erkene alındı ve 24 Haziran 2018 yılında genel seçim yapılması uygun görüldü. Yaklaşan seçim zamanı ile birçok soruda ortaya çıkmaya başladı. Genel seçimlerin öne alınması ile genel seçimlere 2 aydan daha kısa bir süre kaldı. 81 ilde yaşı ve engeli elveren milyonlarca seçmen sandık başına gidecek. Her seçim döneminde olduğu gibi bu seçim döneminde de cevabı aranan birçok soru var. Özellikle ikamet adreslerinden farklı şehirde olanların nasıl oy kullanacağı konusunda soru işaretleri bulunuyor.

Eğitim gören öğrenciler, bulunduğu şehirde oy kullanabilmek için yapacakları şey; öğrenciler şayet kiralık bir evde kalıyorlarsa, kira sözleşmesi veya elektrik, su, telefon gibi abonelik faturası ile ilçe nüfus müdürlüğüne başvuru yapmak zorundalar.  Okulu devam eden, tatilde olan kişiler oy kullanma seçeneklerini araştırıyor.

Seçmenler, nüfus müdürlüğüne devamlı olarak oturduklarını bildirdikleri yerleşim yeri adresinde oylarını kullanmak zorundadır. Askı süresi içinde adres değişikliğini yapmayan seçmenler kayıtlı oldukları sandık dışında oylarını kullanamazlar. Listeler askıdan indirilmeden önce yazlığınızın bağlı olduğu ilçe nüfus müdürlüğüne başvurarak yerleşim yeri adresinizi değiştirirseniz oyunuzu yazlık evinizin olduğu yerde kullanabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Yücel Akan En beğenilen yorum
Ben rahatsızlim nedeniyle oğlumun yanindayim fakat ikametgâhım farklı yerde bu hızlı iletişim çağında bir Türk vatandaşı olarak kisa bir süre içinde adres ikametgah değiştirme bence cok saçma ve bu durumda oyumu kullanmama problemi yle karşı karşıya kaldim sistem oldukça yanlış haklı değil anlasilan oy kullanmayacagim bu durumda
seçil
Bende köydeyim nasıl olacak
Fatma
Ben uçak biletimi erken aldığım için şehir dışına çıkmak zorunda kaldım ama oyumuda kullanmak istiyorum ne yapmamkerekiyo
Aleyna katipoglu
20 haziranda kktc gitmek zorundayım.eşimin rahatsızlığı sebebi ile mecburum,hem kktc hem tc vatandaşıyım, ist fatihte ikamet adresime seçim kartı geldi oy kullanmak istiyorum,dış hatlarda kktc ye giderken Nerede ve nadıl tc ile ilgili oyumu kullanabilirim.?ve aynı tarihte kktc dede belediye secimi var her iki ülkemde oyumu kullanmak istiyorum bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi .teşekürler
s. yenün
bu konuda düzenleme yapılamaz mıydı? ak parti açısında sonuç 7 haziran seçimleri gibi de olabilir.