Başbakan Yıldırım'dan Gül açıklaması: Bir projeydi, başarısız oldu

Başbakan Binali Yıldırım, İspanya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yıldırım'dan Gül açıklaması: Bir projeydi, başarısız oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
26 Nisan 2018 Perşembe 11:02

İspanya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda gündemde olan Abdullah Gül’ün adaylığı konusunda  sorulan soruya Başbakan Yıldırım, “Arkadaşlar, bu kadar gayretin arkasında belli ki bir mühendislik projesi var idi. Ama proje gözüktüğü kadarıyla akamete uğradı, patladı, elde kaldı. Proje başarısız" ifadelerini kullandı.

En rahat partinin kendileri olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, aday tartışmalarının olmadığını söyledi.

Hep beraber olanları izlediklerini söyleyen Yıldırım, “CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi bir ortak aday arayışı içinde çok yoğun temasları var. Gördüğümüz kadarıyla buradan bir sonuç çıkacağa benzemiyor. Çünkü bir yandan Cumhuriyet Halk Partisi, bir yandan İYİ Parti bu yönde açıklamalar yaptılar, yapıyorlar. Hal böyle iken geriye ne kalıyor? En rahat parti biziz, bizde aday tartışması yok, MHP de yok, adayımız belli, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

Yıldırım, imar affı hakkında ise onu af değil imar barışı olduğunu açıkladı.

Gazetecilerin imar affına yönelik sorularına ise Başbakan Binali Yıldırım ise şu yanıtı verdi:

“Onu Meclis'e verdik ama, bu imar affı değil, imar barışı. İmar affı ayrı bir şey. İmar barışını Türkiye’de 12-13 milyon konutu ilgilendiriyor. Büyükşehirler başta olmak üzere yapılmış  ama bir türlü yapı kullanım, ruhsat ve imar iznini alamamış. Kimisinin mülkiyet sorunu var.  Kimisi imar almadan yapı yapmış veya imar almış eklentiler var. İmara uygun yapılmamış, Mera, Hazine, vakıf , şahıs ve orman arazisi üzerine yapılmış filan. Yani burada getirilen şey bir barış, bir uzlaşma. Bu ne getirecek? Bir kere, vatandaşın yapıp yıllarca yaşadığı yeri meşruiyet kazanacak. Şimdi yerim değil diyor, yani devletin kayıtlarında bina gözükmüyor, toprak gözüküyor, vatandaş sahip, burası benim yerim hissini yaşayamıyor, elektrik alamıyor, su alamıyor, doğalgaz alamıyor, değişiklik yapacak ruhsat alamıyor. Şimdi bu bir kere yapı kayıt belgesi verilecek. Böylece bir uzlaşma, bir barışma süreci başlamış olacak.

Ondan sonra ne olacak? Vatandaş eğer yerini yıkıp yeniden yapmak istiyorsa bu sefer müracaat edecek belediyelere, uygun imar planı onaylanacak, sonra yapacak. Kentsel dönüşüm teşvik edilecek, yani bu yapı kayıt belgesiyle kentsel dönüşümün hızlanması da sağlanmış olacak, bu yönde teşvik maddeleri var, getirdiğimiz budur.”

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar