Başbakan Binali Yıldırım: Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlar misliyle karşılık bulacaktır

Başbakan Binali Yıldırım Aksaray AK Parti İl Kongresi'nde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım: Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlar misliyle karşılık bulacaktır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
13 Ocak 2018 Cumartesi 17:51

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satır başlıkları;

Bu davaya gönül veren tüm kardeşlerimizi selamlıyorum. Nereden nereye geldiğimizi çok iyi biliyorsunuz. AK PArti kurulduğu günden bu yana önü kesilmeye çalışıldı. AK Parti’nin ayak sesleri vesayet odaklarını o kadar korkutmuştu ki kapatılma davası açıldı. Buna rağmen 3 Kasım 2002'de seçimle tek başına iş başına geldi. Aradan 17 yıl geçti.  17-25 darbe girişimini yaşadık. Bu da yetmedi 15 Temmuz alçak darbe girişimini yine beraber karşıladık. Milletin emanetine hep beraber sahip çıktık. 15 Temmuz'da demokrasimize sahip çıktık. İlkemizden taviz vermedik. Bu zorlukların üstesinden geldik. AK Parti milletin partisidir. AK Parti olarak 80 milyon kardeşliği için siyaset yapıyoruz. 

"GENÇLERİMİZ ANA KADAMEYE GÜÇ VERİYOR" Demokrasiye inanıyoruz. Kimseyi de kendimize benzetmeye çalışmıyoruz. Herkes özgürce yaşayacak haklarını kullanacak. Herkes devletin bütünlüğüne kabul edecek. Milletle aramızda köprü olan teşkilatlarımıza minnettarız. Bu davaya gönül vermiş büyük bir partidir AK Parti. Siyaset demek yanlışa yanlış doğruya doğru demektir. AK Parti kadın kolları bunun için siyaset yapıyor.  Bütün Türkiye kadınlarını buradan selamlıyoruz. Yaklaşım 1,5 milyon genç kadrosunu olan bir partidir AK Parti. Gençlerimizin ana kademelere cesaret verdiğini görüyoruz. Türkiye'yi en yüksek düzeye çıkarmak boynumuzun borcudur. Gençler inançla ve güvenle bir kez daha hazır mısınız? Türkiye'nin geleceğini inşa etmeye çalışmaya var mısınız? Aksaray'da yeni bir destan yazacak mısınız? Bu zaman kadar partiden görev alan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Deneyim ve tecrübelerini teşkilatlara sunacaklarından zerre kadar şüphem yok. 

"AK PARTİ'DE BAYRAK DEĞİŞİMİ VAR" Değerli kardeşlerim AK Parti kongrelerinden bir bayrak değişimi var. Bayrak ve çalışma sevgisi asla azalmıyor. 4x4 bayrak yarışları gibi değil. Bizde bayrağı alan da teslim eden de birlikte koşmaya devam ediyor. Aksaray bütün seçimlerden açık ara birinci çıkardı. Yüzde 86 dedi Aksaray. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 74 diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini gösterdi. 16 Nisan'da da yüzde 75 ile kendine yakışanı yaptı. 2019 seçimleri önemli bir seçim. Diğer seçimlerden önemli bir farkı var. 2019 belediye seçimlerinden Aksaray yeniden durmak yok yola yok diyecek. Kasım'da cumhurbaşkanı seçimi var aynı gün milletvekili seçimleri de var. Cumhurbaşkanı seçimi artık millet tarafından yapılacak. Bunun için yüz 50+1 lazım olacak. Aksaray çıtayı yükseltti. Daha da yükseltirse Türkiye'nin çıtası yükselir. AK Parti seçimleri kazanılmasından en büyük pay sahibi ak kadınlarımızdır. Evete karşı hayır kampanyasından yalanda sınır tanımayanlar yanına yandaşlar arıyorlar. Dışardan müdahale edecek kadrolar asla burada kendine yer bulamazlar. Bu millet terörden çok çekti.Bir söz verdik, terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarıyoruz. Dış güçler, emperyalistler oyunlarından hiç vazgeçmediler. Afrin'deki terör grupları ülkemiz taciz ediyor. İster içerden olsun ister dışardan olsun huzurumuzu bozanlar misliyle karşılık bulacaktır.

"TERÖR NEREDE YUVALANDIYSA ÜZERLERİNE GİTTİK" 15 Temmuz'da 7'den 77'e millet meydanlara indi. Terör nerede yuvalandıysa üzerlerine gittik ve inlerinde imha ettik. Güneydoğu bize destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Terörün içlerine sızmalarına izin vermedikleri için teşekkür ediyorum. 

"SURİYE'DE TERÖR YAPILANMASINA İZİN VERMECEĞİZ" Suriye'de terör yapılanmasına izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın güvenliğine yönelik tehdit nereden gelirse gelsin anında karşılık vereceğiz. Türkiye'nin emniyeti barışı bütün komşularının güvenliği huzuru demektir. Ankara ne kadar güvenliyse New York'ta o kadar güvenlidir. Küresel terör bölge tanımıyor. Bugün hala terör örgütleri üzerinden operasyon çekmeye çalışanlar var. PYD, YPG'yi destekleyen ülkeler gözyaşının son bulmasını istemiyorlar. Bu yanlıştan biran önce dönmeli.

"ABD'DEKİ DAVA HUKUKİ DAYANAKTAN UZAK"  Amerika'da bir dava görülüyor. Hukuki dayanaktan uzak bir dava. ABD yargıçları FETÖ elamanlarının güdümüne girmiş. Bu istekleri doğrusunda hareket ediyorlar. Bu oyunlar bize sökmez. Bize tuzak kurmaya çalışanların er geç başına geçecektir. 

"YARINIMIZ BUGÜNÜMÜZDEN DAHA GÜZEL OLACAK" Büyüme hızımızı 2018'de de inşallah artıracağız. Kredi kuruluşları kredi notunu arı ardına düşürdüler. Baktılar ki Türkiye aldı başını gidiyor, 3 düzeltme yaptılar yine de tutturamadılar. Tutturamazlar. Türkiye kendi değerlerine sahip olarak geleceğini inşa ediyor. Bütün badirelerden geçmemize rağmen büyüyen ekonomilerden biri olmaya devam ediyor. 15 yıl boyunca 80 milyon vatandaşlarımızın gurur duyacağı bir Türkiye için çalıştık. Yeni bütçemizi yaptık. Yıllık bütçemizi 6 kat büyüttük. 2002'de 120 milyar bütçemiz vardı. Şimdi 763 milyar bütçemiz var. Bugün milli eğitim bakanlığı bütçemiz bile 2002'den daha büyük. Milli gelirde 3 kat arttı. Yarınımız bugününden daha güzel olacak. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar