Başbakan Yıldırım: Darbecilere karşı direnmek meşru müdafaadır

Başbakan Binali Yıldırım Burdur AK Parti İl Kongresi'nde konuştu.

Başbakan Yıldırım: Darbecilere karşı direnmek meşru müdafaadır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
31 Aralık 2017 Pazar 12:30

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satır başlıkları;

Çalıştık çabaladık Türkiye'yi 3 kat büyüttük. Biz ayaküstü söz vermeyiz. Görürüz değerlendiririz ve sonra karar veririz. Burdur 2016-2017 iki tane önemli olayla hatırlıyor. 15 Temmuz'da bu ülkeyi alçaklara teslim etmediniz. Allah sizden razı olsun. Dünya Somali'yi unutmuştu. Açlık Somali'nin kaderi olmuştu. Bir yiğit çıktı Recep Tayyip Erdoğan insanların umut oldu.

Gün birlik beraber olma günüdür. Allah hepinizden razı olsun. Yarın yeni bir seneye giriyoruz. Yeni yıl insanlara huzur barış getirmesini diliyorum.

"AK PARTİ 15 YILDIR TÜRKİYE'YE HİZMET VERİYOR" 

Biz de bayrağı alanda bayrağı devreden de çalışmaya devam ediyor. Burdur tek parti zihniyetini asla benimsememiş adaletin yanında yer almıştır. 2002'de iktidara getirdiğiniz AK Parti 15 yıldır Türkiye'ye hizmet ediyor. Her seçimde AK Parti'ye ve onun liderine desteğini artırarak devam ettiniz. En son seçimde yüzde 51'le yine AK Parti dediniz. Burdur'dan söz istiyorum. 2019'da üçte üç yapmaya söz istiyorum. Maşallah Burdur işini bitirmiş. Cumhurbaşkalığı seçimlerinden yüzde 54 ile Recep Tayyip Erdoğan dedi. 

"ALMANLAR TÜRKİYE'YE AKIN AKIN GELİYOR"

Milli iradeye millet hep sahip çıktı. Bu Burdur'un onurudur gururudur. Böyle ana muhalefet partisini Allah kimseye nasip etmesin. Boş işlerler vakit geçiriyorlar. İşleri güçleri AK Parti ne yaptıysa onu kötülemek. 'Siz dünyanın en iyi işini yapsanız da biz beğenmeyiz diyorlar vatandaş bize bu yüzden yetki verdi' dediler. Siyaset beyaza siyah demek değildir. İşleri güçleri Türkiye'nin aleyhine konuşuyorlar. Kılıçdaroğlu Almanya'ya gitti Türkiye'ye gelmeyin güvenli değil diyor. Bu yakışır mı? AK Parti başarısız olsun diye her şeyi yapıyorlar. Herşeye rağmen Almanlar Türkiye'ye akın akın geliyorlar.

"DARBEDEN SONRA TÜRKİYE AYAĞA KALKAMAZ DİYORLARDI"

Darbeden sonra Türkiye ayağa kalkamaz diyorlardı. Ekonomisi artık iflah olmaz dediler. Bunu diyenler utancından insan yüzüne bakamaz oldular. Türkiye bunların tam tersini yaptı. Türkiye ekonomide bir numara oldu.

"KUDÜS BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

ABD Başkanı çıktı ben Kudüs'ü İsrail'in başkenti yapıyorum dedi. Ankara'dan bir ses yükseldi Kudüs bizim kırmızı çizgimiz dedi. İslam ülkeleri devlet başkanları acil toplantıya çağırdı Cumhurbaşkanımız. Ve Doğu Kudüs Filistin'in başkenti ilan edildi ve tüm dünyaca tanınmalıdır dedik. Dünya 5'ten büyüktür dedi cumhurbaşkanımız. BM oylamasında bir şey daha gördü dünya 1'den büyük olduğu görüldü. Filistin Devleti artık daha fazla tanınacak. 

"RUSYA VE İRAN İLE İNSİYATİF ALDIK" 

Türkiye bir yandan gelişmesini ve kalkınmasını sürdürürken bir yanda da anlaşmazsızlıkları ortadan kaldırmak için çaba harcıyor. Suriye'de 7 yıldır devam eden iç savaşı bitirmek için Rusya ve İran ile inisiyatif aldık. Suriye'de teröre bulaşmamış herkesle barışın sağlanması istiyoruz. 1 milyon insan bu savaşta hayatını kaybetti. Türkiye burada da boş durmadı. Kapımızı açtık, Türkiye kendine yakışanı yaptı. Bizim geleneğimizde insanlık var. 

"15 TEMMUZ İKİNCİ KURTULUŞ MÜCADELESİDİR"

15 Temmuz ikinci Kurtuluş mücadelesidir. Vatan evlatları göğsünü siper etti ezanlar dinmedi bayrak inmedi. 250 şehit verdik. Allah mekânlarını cennet eylesin. 2193 kardeşimiz gazi oldu. Mevlam bütün şehitlerimize rahmet eylesin mekânları cennet olsun. Gazilerimize hayırlı huzurlu ömürler nasip eylesin.

"AĞZI OLAN KONUŞUYOR"

Ağzı olan konuşuyor. Efendim biz bir düzenleme yapmışız. Şimdi biz bu insanlara sokağa çıkıp neden darbeyi engellediniz mi diyeceğiz? Bir daha darbe olursa vatandaşlar sokağa çıkmasın mı istiyorsunuz? Türkiye'yi işgal etmek isteyenlere direnmek bir görevdir, bir meşru müdafaadır. Bu milletin bir ferdi olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Ne diyor Kılıçdaroğlu, 'komutanın emri tartışılmaz tartışırsan askerlik olan bitmiştir' diyor. Bu kanun normal şartlarda olur. Darbe için geçerli değildir. Darbeci komutana itaat etmek darbeci zihniyettir. O darbecilerin üzerine gidip onları derdest edenleri korumak için kanun çıkardık. Buna kim itiraz ediyorsa darbecilerden farkı yoktur. Mesele gayet açık ve nettir. Kimse bunu sağa sola çekmesin. Vatansever askerler için bunu yapmışız. Amaçları vatandaş üzerinden polemik yapmak.

"81 MİLYON VATANDAŞIMIZIN HUKUKUNA SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ"

81 milyon vatandaşımızın hukukuna sonuna kadar sahip çıkacağız. AK Parti teşkilatları Türkiye'nin birliğinin güvencesidir. Bizim birliğimiz Türkiye'nin birliğidir. Milletin emanetine asla zarar getirmeyeceğiz. Bu kutlu sevdaya muhabbetimizi daha da güçlendireceğiz. Bayrak değişikliğini yenilenme olarak göreceğiz. Yorulmayacağız, durmayacağız, durmak yok yola devam diyerek kararlı adımlarla yürüyeceğiz. Bu yolda Türkiye düşmanlarını asla sevindirmeyeceğiz. Bugün Türkiye'de hem bölgesinde hem de dünya önemli bir konuma geldi. 

HIZLI TREN MÜJDESİ

Büyük müjde. Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar'dan gelen hızlı tren Isparta-Burdur'un arasından Antalya'ya iniyor. Hayırlı uğurlu olsun. 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar