Başbakan Binali Yıldırım: Bugün bayram günüdür Türkiye'nin günüdür

24 Haziran seçimlerinin ardından Başbakan Binali Yıldırım, " Milletimiz, erdem, irade ve cesaretle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olarak net sonuçla seçmiştir. 24 Haziran zaferi Türkiye'nin geleceğe attığı sarsılmaz adımın habercisidir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım: Bugün bayram günüdür Türkiye'nin günüdür
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
25 Haziran 2018 Pazartesi 02:22

Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün bayram günüdür. Geçmiş geçmişte kaldı. Yeni günde yeni şeyler söylemek lazım. Milletin adamı Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin Cumhurbaşkanıdır. Seçim kampanyasındaki tartışmalar artık geride kalmıştır. Bugün yeni bir gündür. Türkiye Cumhuriyeti'nin 7'den 70'e bütün vatandaşlarının hukuku artık güvence altındadır." dedi. 

"Türkiye daha güçlü demokrasisiyle daha sağlam temellere oturmuş"

Hangi partiye oy vermiş olursa olsun her bir vatandaşımızın cumhurbaşkanı, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'dır diyen Başbakan Yıldırım, "Herkes, bütün vatandaşlarım emin olmalıdır ki Türkiye daha güçlü demokrasisiyle daha sağlam temellere oturmuş bir Türkiye olarak yoluna devam edecektir. Milletimiz, erdem, irade ve cesaretle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olarak net sonuçla seçmiştir. 24 Haziran zaferi Türkiye'nin geleceğe attığı sarsılmaz adımın habercisidir." açıklamasında bulundu.

"Artık yeni sistem, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yürürlüğe girmiştir"

Ayrı gayrı yok, ötekileştirme yok, sen-ben kavgası yok açıklamasında bulunan Başbakan Yıldırım, "Bütün Türkiye'yi kucaklayan adalet, kalkınma siyasetiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, bu seçimlerle beraber milletimiz tarafından sandıkta onaylanmıştır. Artık yeni sistem, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yürürlüğe girmiştir." dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar