için kaldı

Başbakan Binali Yıldırım: Tehdit kalkana kadar Afrin'de mücadelemiz sürecek

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin Harekatı'yla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Afrin'de bundan böyle hem güvenlik hem de huzur ortamının tesisi için gerekli adımları hızlı bir şekilde atıyoruz." açıklamasında bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım: Tehdit kalkana kadar Afrin'de mücadelemiz sürecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
19 Mart 2018 Pazartesi 15:52

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satır başlıkları;

Mehmetçiğimiz dün sabah Afrin şehir merkezinin kontrolünü ele almıştır. İlk günden beri Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunduğumuzu ifade ettik. Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz olmadığını söyledik. Terör örgütlerini bertaraf etmek aynı zamanda bölgede yaşayan, masum, mazlum kardeşlerimize karşı da bir borcumuzdur. 

Bizim kimsenin topraklarında gözümüz yok. Bu örgütlerin tamamı emperyal devletlere hizmer ediyorlar. Bunların insanın huzurları için bir gaye ve amaçı yok. Zeytin Dalı Harekatı bir barış harekatıdır. Bu harekat sırasında sivillerin zarar görmemesi için gayret göstermişlerdir.

Ülke sınırlarımızın terör tehdidinden arındırılması için yapılan bir faaliyettir. Bu harekat süresince kahraman Mehmetçiklerimiz, ÖSO mensupları sivillerin zarar görmemesi için azami derecede dikkat göstermiştir. İnsani yardım faaliyetlerinin en etkin yürütülmesi için yoğun çaba gösteriyoruz. 

"TERÖR TEHDİDİ ORTADAN KALKINCAYA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Afrin'de bundan böyle hem güvenlik hem de huzur ortamının tesisi için gerekli adımları hızlı bir şekilde atıyoruz. Bunu bilen bölge halkı kahraman Mehmetçiğimizi ve ÖSO mensuplarını Afrin'de bağrına basmıştır. Türkiye'yi suçlamanın akılla izanla izahı yok. Bu örgütleri cesaretlendirenlerin bu konuda Türkiye'ye söz söyleme hakkı da yok. Kahraman Mehmetçik ve ÖSO, Afrin'i ve çevresini tüm terör unsurlarından temizlemiştir. Her terör tehdidi tamamen ortadan kalkıncaya kadar bu bölgedeki mücadelemiz devam edecek. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar