Başbakan Yıldırım: Bazıları bölgeye TIR'lar dolusu silahlar gönderirken biz yardım gönderiyoruz

Başbakan Binali Yıldırım , "Bazıları bölgeye TIR'lar dolusu silahlar gönderirken biz yardım gönderiyoruz" açıklamasında bulundu.

Başbakan Yıldırım: Bazıları bölgeye TIR'lar dolusu silahlar gönderirken biz yardım gönderiyoruz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
13 Mart 2018 Salı 15:53

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasının satır başlıkları;

Bir insanın ölümüne sevinmek ilkel kalmış toplumların davranışıdır. Bizler kuşu ölen çocuğa taziyeye gitmiş peygamberin ümmetiyiz. Yüreği burkulan ailelere sabır dilemeyi beceremeyenler en azından susmalılardır. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan ramen ailesine sağlıklı ömürler dilerim.

Bizim inancımızda kula kulluk yoktur. Değerleri misafirler iyilikle dünyaya nam salan bir ecdadın torunlarıyız. Ülkemiz sadece iyilik yapmak için binlerce vakıf kurdu. TİKA, Yunus Emre Vakfı, Kızıl Ay. Yeryüzünün her köşesinde mazlumlara el uzatıyoruz. Suriye'den gelen 3,5 milyon insana yardım ediyoruz. 2015 yılında dünya genelinde 3.9 milyar dolar yardım eden bir Türkiye var. 

İnsanların en hayırlısı insanlara yardım edenlerdir. Hayır ve yardım için çalışan bir Diyanet İşleri var. Din, dil ve ırk ayrımı yapmadan yardım imkanı sunuluyor. Sınırları aşan destekler sayesinde yaralar sarılıyor. Suriye'ye Arakan'a yardım kampanyaları yapılıyor. Bazıları  bölgeye TIR'lar dolusu silah gönderirken biz yardım TIR'ları gönderdik.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar