Bakan Varank'ı duygulandıran konuşma!

MAKÜ İstiklal Yerleşkesi’ndeki Prof.Dr. İlhan Varank Kütüphanesi açılışında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuştu. Bakan Varank konuşma sırasında 15 Temmuz'da şehit olan ağabeyinin adını zikrederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Bakan Varank'ı duygulandıran konuşma!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
2 Aralık 2018 Pazar 16:34

MAKÜ İstiklal Yerleşkesi’ndeki Prof.Dr. İlhan Varank Kütüphanesi açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank şunları söyledi:

Burdur, tarihiyle müsemma, bir ilim ve irfan şehri. Piri Baba, Divan Baba, Hecin Dede, Hacı Rahmi Sultan, Hafız Osman Nuri Efendi gibi nice büyük isimler, sadece bu şehrin değil, tüm Anadolu’nun mayasını yoğurdu. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Burdur’u temsilen ilk meclisimizde mebusluk yaptı. Burdur, ilmin, irfanın ve milli mücadelenin bir şehridir. Bu şehrin şanına, tarihine, ilim geleneğine yakışır bir şekilde, uzun yıllar hasretle beklenen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini 2006 yılında Burdur’a kazandırdık. Maşallah, üniversitemiz kurulduğu günden bu yana hızla büyüyor. Şimdi de üniversitemize ve Burdur’umuza yakışır şekilde çok güzel bir kütüphaneyi açıyoruz. Merhum ağabeyim İlhan Varank isminin bu esere verilmesi beni oldukça duygulandırdı.

Bakan Varank, ağabeyinin adını zikrettiği sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Bu sırada açılışa katılanlar ise Bakan Varank’ın duygu dolu anlarına alkışlarla eşlik ettiler.

Bakan Varank daha sonra, “Muhtemelen konuşmamı da bitiremeyeceğim. Bu eserler şehrimize, ülkemize hayırlı olsun diyorum. Tekrar hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek kürsüden indi. 

İlhan Varank kimdir?

Hayatını eğitime adamış biri olan Prof. Dr. İlhan Varank, çok küçük yaşlarda hafızlık eğitimi aldı. Necati Bey Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu. ABD Ohio State Üniversitesi'nde bilgisayarlı öğretim teknolojileri alanında master yaparak doktorasını tamamladı. Türkiye'de Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde çalışmaya başlayan Varank, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölüm başkanlığı görevini yürüttü.

15 Temmuz gecesi İBB'nin darbeciler tarafından ele geçirildiğini duyan Varank, bölgeye gelerek direnişe katıldı. Darbecilerin halkın üzerine ateş açması üzerine etrafındaki insanlara yön veren Varank, ''Burası Çanakkale'dir'' diye haykırdı. Direniş sesleriyle darbecilerin üstüne yürüyen Varank, ağır yaralandı. Fakat durumuna aldırış etmeden mücadelesine devam etti ve insanlara ''Sakın korkmayın'' dedi. Daha sonra bir arabaya bindirilerek kaldırıldığı hastane şehit düştü.

Varank'ın cenazesi diğer şehitlerin cenaze namazları ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, İsmail Kahraman ve Ahmet Davutoğlu’nun da aralarında bulunduğu büyük bir kalabalık tarafından Fatih Camii’nde kılındı.

İki çocuk babası Prof. Dr. İlhan Varank'ın cenazesi sık sık gittiği ve çok sevdiği Şehzadebaşı camiine defnedildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar