Bakan Turhan’dan Kanal İstanbul açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, kanal İstanbul süreci hakkında konuştu.

Bakan Turhan’dan Kanal İstanbul açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
7 Ağustos 2018 Salı 12:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 günlük icraat programını açıklamıştı. Açıklanan programların içinde Kanal İstanbul projesi de yer alıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, kanal İstanbul projesinin süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Turhan, projeyle kentin Avrupa Yakası'nda, Karadeniz ve Marmara Denizi'nin birbirine bağlanacağını anlattı. Turhan, yaklaşık 45 kilometrelik Kanal İstanbul Projesi'nin, bölgesinin ekonomik, sosyal, kentsel yapısını etkileyecek büyüklükte olacağını belirterek, etüt proje ve danışmanlık hizmeti kapsamında kanalın güzergahının, Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru olarak belirlendiğini söyledi.

Projenin, inşaat safhasının yaklaşık 5 yıl, asgari ekonomik ömrünün de 100 yıl olmasının planlandığına işaret eden Turhan, "Programın en önemli projeleri arasında yer alan Türkiye'nin prestij projesi Kanal İstanbul etüt proje işinin tamamlanması ve yapım ihale ilanına çıkılması için hem KGM hem de AYGM'nin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor." diye konuştu. Jeolojik, jeoteknik, hidrojeolojik ve ekolojik çalışmaların yanı sıra navigasyon ve kanal içi trafik simülasyon uygulamalarının, projenin ÇED süreçlerinin, yapım ve işletimine yönelik finansal model hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden Turhan, çalışmaların tamamlanmasının ardından 3 aylık süre içinde Kanal İstanbul etüt proje işinin tamamlanmasına ve yapım ihale ilanına çıkılmasına çalışıldığını vurguladı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar