için kaldı

Bakan Soylu'dan Van'daki göçmen faciası hakkında açıklama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'da meydana gelen göçmen teknesi faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'dan Van'daki göçmen faciası hakkında açıklama!
Son Güncelleme: 1 Temmuz 2020 Çarşamba 10:25
1 Temmuz 2020 Çarşamba 09:53

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Gölü'nde teknenin batması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısının 6'ya yükseldiğini açıkladı.

Soylu "Teknenin içinde 55-60 kaçak göçmenin bulunduğuna yönelik bir değerlendirmeye ulaşıldı. Medeni Akbaş dahil olmak üzere 11 kişi gözaltında, ilgili köyün muhtarı açığa alındı" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Van meydana gelen göçmen faciasıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere bölgeye geldi. Burada bir açıklama yapan Soylu şunları söyledi:

"Van Gölü’nde teknede kaçak göçmenler olduğu ihbarı üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Medeni Akbaş kendisinin yüzerek kurtulduğunu bir çiftlikten arayarak bildirdi. Medeni Akbaş’ın çelişkili ihbarı oldu.

Teknede 55- 60 kişilik kaçak göçmenin olduğu bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine çalışmaları hemen başlattık. AFAD ve diğer arama birimleri harekete geçti. Dün itibari ile 5 kişinin hayatını kaybettiğini belirtmiştik. Ancak bu sayıda maalesef artış meydana geldi. Bu sabah bu sayı 6 oldu.

Arama çalışmaları için ek cihazlar geldi. İlgili arama birimlerimizin tespiti var. Batık arama çalışmaları başlatılacak. Teknenin 11- 120 metre derinlikte olduğu düşünülüyor.

İlgili kişilerin ifadelerinde çelişkiler var. Medeni Akbaş olmak üzere 11 kişi gözaltında. Olay 27’si akşamı meydana geliyor ancak, yaklaşık 18 saat sonra ayın 28’inde olay bildiriliyor.

Ciddi bir göç baskısı ile karşı karşıyayız. 2017 yılında 175 bin kaçak göçmen yakaladık. Geçen yıl 454 bin kaçak göçmen yakaladık. Salgın olmasına rağmen 20 bin civarında göçmen baskısı yaşadık. Bunun 16 bini sınırlardan alınmadı. Yaklaşık 4 bin 500 kişi sınırları geçtiler, güvenlik güçlerimiz tarafından engellendi.

 2011 yılından beri Suriye iç savaşından dolayı göçler geldi. Türkiye göçmen kaçakçılığı ile mücadele etmekte, insani yardımını ortaya koymaktadır. Türkiye bu insani dramın durması için çalışmalar sürdürmektedir.

Dün gece itibari ile bölgeye geleceğimizi Cumhurbaşkanımıza ilettik, talimatları oldu. Elimizdeki tüm imkanları arama kurtarma için sevk edeceğimizi bildirmek isterim."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar