Bakan Pakdemirli'den Pendik'teki orman yangınına ilişkin açıklama

Pendik’te meydana gelen orman yangınında, yangın çıkardığı gerekçesi ile 1 kişi gözaltına alınmıştı. Bakan Pakdemirli bu kişinin terör ile bağlantısı olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.

Bakan Pakdemirli'den Pendik'teki orman yangınına ilişkin açıklama
Son Güncelleme: 20 Eylül 2019 Cuma 14:55
20 Eylül 2019 Cuma 14:26

Pendik’te yangını çıkardığı iddia edilen bir kişi görüntülere yansıdı. Görüntülerin ortaya çıkması sonrası operasyon düzenleyen ekipler bir şüpheliyi gözaltına aldı.

Yakalanan zanlının terör kaydının olmadığı ancak yakınlarından bazılarının terör örgütü PKK'dan emniyette kayıtları olduğu belirlendi.

Tespit üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

İstanbul Valiliği'nden açıklama

Bu arada İstanbul Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada "Dün saat 17:46 sıralarında 155 Polis İhbar Hattı'na 'Aydos Ormanı'nda yangın çıkarmaya çalışan şüpheli kişi' ihbarı yapılmıştır. Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ihbardaki eşgale uyan Y.A. isimli kişi, yangının çıktığı alana yaklaşık 100 metre mesafede ve orman içerisinde yakalanarak, Polis Merkezi Amirliği'ne teslim edilmiştir. Amatör kameralar tarafından görüntülenen Y.A. , ihbarı yapan kişiler tarafından da teşhis edilmiştir. Terör örgütüyle bağlantılı olduğu değerlendirilen şüpheli ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümü'zce geniş çaplı soruşturmalar devam etmektedir" denildi.

“Terör bağlantısını tespit ettik”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; "İstanbul Pendik' deki orman yangında terör bağlantısı olduğunu tespit ettik" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar