için kaldı

Bakan Mustafa Varank ilik donörü oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bakanlığı ile Kızılay iş birliğinde yürütülen kök hücre projesi kapsamında, kan örneği verdi ve kemik iliği donörleri arasına katıldı. Lösemi hastası gazeteci Nazlı Sümer Akdoğar sosyal medya üzerinden Bakan Varank'a teşekkür etti.

Bakan Mustafa Varank ilik donörü oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
17 Ekim 2018 Çarşamba 22:25

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Varank, Güvenpark'ta bulunan  Kızılay Kan Bağışı TIR'ına sürpriz ziyaret gerçekleştirdi. Sağlık Bakanlığı ile  Kızılay iş birliğinde yürütülen kök hücre projesi kapsamında kan örneği veren ve  kemik iliği donörleri arasına giren Varank, kemik iliği nakli bekleyen kanser  hastalarının umudu olan kök hücre bağışçılığına dikkati çekti.

Türkiye'de ilik nakli bekleyen pek çok hasta bulunduğuna işaret eden  Varank, "Bir hastamızın bile şifasına vesile olabilirsek, bu bizim için büyük  bahtiyarlık olur. Bunun için ben de 'Hikayeme Can Ver' diyorum. Kızılay'ın kök  hücre bağış kampanyasına destek oluyorum." ifadelerini kullandı.

'Hikayeme Can Ver'

Lösemi hastası gazeteci Nazlı Sümer Akdoğar, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir video ile 'Hikayeme Can Ver' ismiyle bir kampanya başlatarak, sadece kendisi için değil lösemi hastası olan binlerce hasta için kan örneği çağrısında bulunmuştu.

Bakan Varank'ın, kan örneği vererek ilik donörü olduğunu öğrenen Gazeteci Akdoğar, sosyal medyadan açıklama yaparak, "Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank da 'Hikayeme Can Ver' dedi ve ilik nakli için bağışçı adayı oldu. Sayın @varank'a çok teşekkür ederim." mesajını paylaştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar