için kaldı

Bakan Kurum: Poşet kullanımı yüzde 50 azaldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 4 günlük uygulamanın sonucunda poşet uygulamasının yüzde 50 azaldığını açıkladı.

Bakan Kurum: Poşet kullanımı yüzde 50 azaldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
4 Ocak 2019 Cuma 14:04

1 Ocak itibariyle tüm Türkiye’de poşetler ücretli satılmaya başlamıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Sanayi İstişare Toplantısı'nda Konuştu. Bakan Kurum "Derdimiz plastik poşetlerden para almak değil. 25 kuruş alıyoruz 15 kuruşunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bir kaynak olarak kullanılacak." açıklamasında bulundu.

Atıkların geri toplanması ve plastik poşetlerin ücretli olmasına ilişkin önemli bir düzenleme yapıldığını belirten Kurum, 1 Ocak'tan itibaren uygulamanın hayata geçtiğini hatırlattı. Kurum, bu süreçte vatandaşın, sivil toplum örgütlerinin ve milletvekillerinin verdiği destekle ilgili taraflara teşekkürlerini iletti.

Bakan Kurum'un açıklamalarından önemli notlar:

"4 gündür bu uygulamaya geçildi ve görüyoruz ki plastik poşet kullanımı yaklaşık yüzde 50 azalmış durumda. Biz 2019'dan önce yıllık 30-35 milyar plastik poşet tüketiyorduk. Kişi başı 440 olan plastik poşet kullanımını çok yakın zamanda yüzde 90 oranında azaltarak 2025 yılında inşallah 40 adete düşürmeyi hedefliyoruz. Uygulamanın geçmesiyle birlikte de bu kullanım yaklaşık yüzde 50 azalmış durumda."

Bu kampanya çok önemli önemli. Bizim derdimiz plastik poşetlerden para almak değil. 25 kuruş alıyoruz 15 kuruşunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bir kaynak olarak kullanılacak. Buradan bir gelirimiz söz konusu değil.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar