için kaldı

Bakan Kurum: Gaziantep’te 900 binamızın ağır hasarlı ve yıkık olduğunun tespitini yaptık

Gaziantep Deprem Koordinasyon Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, "üzerine Gaziantep’te 900 binamızın ağır hasarlı ve yıkık olduğunun tespitini yaptık, çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Gaziantep merkezde, Islahiye'de ve Nurdağı'nda şebekeye su verilmeye başlandı. Gaziantep merkezine ilk günden itibaren kısmi olarak elektrikleri veriyordu

Bakan Kurum: Gaziantep’te 900 binamızın ağır hasarlı ve yıkık olduğunun tespitini yaptık - Sayfa 1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden ağır etkilenen Gaziantep merkez ve ilçelerinin yanı sıra belde ve köylerindeki incelemelerini aralıksız sürdürüyor.

1 17
 
Bakan Kurum: Gaziantep’te 900 binamızın ağır hasarlı ve yıkık olduğunun tespitini yaptık - Sayfa 2

Deprem felaketinin yaşandığı Gaziantep’e aynı gün sabah saatlerinde intikal eden Bakan Murat Kurum, AFAD’da kurulu Deprem Koordinasyon Merkezi’nde, Bakan Yardımcıları, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Bakanlığın ilgili Genel Müdürleri, Daire Başkanlarının yanı sıra bölgede görev alan kurum ve kuruluşların üst düzey yetkililerinden yapılan çalışmalarla ilgili bugün de bir toplantı gerçekleştirdi.

2 17
 
Bakan Kurum: Gaziantep’te 900 binamızın ağır hasarlı ve yıkık olduğunun tespitini yaptık - Sayfa 3

Bakan Kurum, koordinasyon toplantısının ardından açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

“55’inci saat bizim için hâlâ umutlarımızın var olduğu, enkazdaki vatandaşlarımızın canlı kurtarılabilmesi amacıyla verilmesi gereken mücadelelerin en hassas, en yoğun bir şekilde olduğu saatlerdir. İzmir depreminin 110’uncu saatlerinde bebeklerimizi, yavrularımızı enkaz altından çıkarmıştık. İnşallah burada da bu hassasiyet ve motivasyonla arama-kurtarma faaliyetlerini yürütüyoruz. Gaziantep özelinde merkezde kurmuş olduğumuz koordinasyon merkezinde valilerimiz, ilgili tüm birimlerimiz emniyetimiz, jandarmamız, AFAD’ımız, UMKE’miz, Kızılay’ımız tüm birimlerimizle bir koordinasyonla süreci an be an takip ediyoruz. Buradaki koordinasyon merkezi de depremin yoğun olarak yaşandığı Islahiye ve Nurdağı’ndaki merkezlerimizle bağlantı kurmak suretiyle süreci takip ediyoruz.

3 17
 
Bakan Kurum: Gaziantep’te 900 binamızın ağır hasarlı ve yıkık olduğunun tespitini yaptık - Sayfa 4

Şu ana kadar 684 artçı depremler yaşadık ve halen artçı depremler devam ediyor. Bugün görüyoruz ki bu artçı depremler, yorulan binalar sebebiyle de hasarının daha da arttığını, dolayısıyla hasarlı binalarla ilgili hassasiyetin hâlâ devam ettiğini de burada altını çizerek ifade etmek istiyorum. Vatandaşlarımızın kesinlikle hasarlı binalara girmemelerini önemle ifade etmek istiyorum. Hasarlı binaların yanında da durulmaması noktasında birimlerimiz, ekiplerimiz süreci takip ediyorlar.”

4 17