Bakan Kurum, Foça'yı kirleten geminin tespit edildiğini duyurdu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "İzmir'in Aliağa İlçesi Nemrut Körfezi bölgesinde fuel oil kaynaklı deniz kirliliğine sebep olan gemiyi tespit ettik. Kuru yük gemisinin firmasına, 1 milyon 644 bin 742 lira idari para cezası kesildi" açıklamasında bulundu.

Bakan Kurum, Foça'yı kirleten geminin tespit edildiğini duyurdu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
7 Eylül 2018 Cuma 18:35

İzmir'in Foça ilçesinde denizi kirlettiği tespit edilen Harrier isimli kuru yük gemisinin Hintli kaptanının da aralarında bulunduğu 18 mürettebat, ifadeleri alınmak üzere Foça Cumhuriyet Başsavcılığına çağrıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince sürdürülen soruşturma kapsamında Foça'da akaryakıt sızıntısına neden olan Palau bayraklı Harrier isimli kuru yük gemisinin personelinin ifadesi alınacak.

18 mürettebat ifadeye çağrıldı

Geminin Hintli kaptanının da aralarında bulunduğu 18 mürettebat, soruşturmayı yürüten Foça Cumhuriyet Başsavcılığında ifade verecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kirliliğe neden olan Palau bayraklı, Harrier isimli kuru yük gemisinin firmasına 1 milyon 644 bin 742 lira idari para cezası kesildi." bilgisini paylaşmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar