için kaldı

Bakan Kurum: 2023’e kadar 6 bin 500 ev ve iş yerini teslim edeceğiz

Murat Kurum, İstanbul Gaziosmanpaşa’da iftar programına katıldı. Bakan Kurum, tam 2 yıl önce Gaziosmanpaşa’ya “biri dönüşüm diğeri yeşil ağ olmak üzere iki yeni ağ oluşturacakları” sözünü verdiklerini hatırlatarak, “Gaziosmanpaşa’da toplam 6 proje alanında ilk bin konutumuzu 2021 yılında teslim ettik. 2023 yılına kadar 6 bin 500 konutu teslim edeceğiz” dedi.

Bakan Kurum: 2023’e kadar 6 bin 500 ev ve iş yerini teslim edeceğiz
Son Güncelleme: 9 Nisan 2022 Cumartesi 22:17
9 Nisan 2022 Cumartesi 22:05

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Kentsel Dönüşümhak sahiplerinin katılımıyla İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde düzenlenen iftar programına katıldı.

 “Malatya’da en büyük tesellimiz şu an için can kaybının olmaması”

Türkiye’nin yüzde 66’sının deprem riski taşıyan bölgelerde yer aldığını, İstanbul’un en önemli gündem maddesinin deprem ve kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Bakan Murat Kurum, birkaç saat önce Malatya Pütürge’de 5,2 büyüklüğünde bir deprem yaşandığını belirterek, ivedilikle İl Müdürlüğü ekiplerini incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettiklerini söyledi. En büyük tesellinin şu an için herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmaması olduğunu ifade eden Bakan Kurum, “Aziz milletimize, Malatya’mıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi her türlü afetlerden muhafaza eylesin.” dedi.

 
“Bugüne kadar 3 milyon konutu dönüştürdük”

 Bu depremlerde acıların yaşanmaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2012 yılında başlattığı ve Türkiye’nin en büyük şehircilik hareketi olan Kentsel Dönüşüm Seferberliğiyle 81 ilin tamamında afetlere karşı risk taşıyan tüm binaları yenilemeyi sürdürdüklerini vurgulayan Bakan Kurum, bugüne kadar 3 milyon konutundönüştürüldüğünü, böylelikle 12 milyon vatandaşın can ve mal güvenliğini teminat altına aldıklarını kaydetti.

 Murat Kurum sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 Şu anda ülkemizin dört bir yanındaki şantiyelerde 120 milyar lira yatırım bedeliyle, 350 bin kentsel dönüşüm ve sosyal konut inşa çalışmalarımız sürüyor. İnşallah 2035 yılına geldiğimizde Türkiye’nin deprem riski olan bölgelerinde kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir binamız kalmayacak. Allah’ın izniyle bunu sizlerle, hep birlikte başaracağız. İstanbul’umuzun her yerinde kentsel dönüşüm diyerek, 39 ilçemizin tamamında on binlerce konutumuzu dönüştürdük. Şu anda sahada 140 bin konutumuzun inşasına süratle devam ediyoruz. Çünkü bizim artık kentsel dönüşümde gerek İstanbul’umuzda gerek tüm şehirlerimizde ne bir saat, ne bir dakika, ne de bir saniye kaybetmeye hiçbir şekilde tahammülümüz yok.

 Gaziosmanpaşa’ya söz vermiştik

 Bundan tam 2 yıl önce Gaziosmanpaşa ilçesine bir söz verdiklerini, “Gaziosmanpaşa ve komşu ilçelerinde iki yeni ağ oluşturacağız. Bunların biri dönüşüm diğeri ise yeşil ağ.” dediklerini söyleyen Bakan Murat Kurum, “Gaziosmanpaşa’mız 1950’li yıllarda sadece boş ve taşlı bir araziydi. Bu nedenle Taşlıtarla olarak anılırdı. Yıllar geçtikçe Gaziosmanpaşa köyden kente göçün merkez ilçelerinden biri oldu. Yapılaşma arttı. Bu da sağlıksız yapı stokunu artırdı.Gaziosmanpaşa’da yaptığımız yeni dönüşüm projelerimizi Sultangazi, Esenler, Bayrampaşa ve Eyüpsultan’dakiçalışmalarımızla birleştirerek, İstanbul Avrupa yakasında adeta bir kentsel dönüşüm ağı ördük. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa’da Yıldıztabya’dan Bağlarbaşı’na, Sarıgöl’den Yenimahalle’ye ve Pazariçi’ne kadar toplam 6 proje alanında ilk bin konutumuzu 2021 yılında sizlere teslim ettik. Kalan konutlarımızı da etaplar hâlinde tamamlayacak, 2023 yılına kadar 6 bin 500 yeni ev ve işyerimizi sizlere teslim edeceğiz.

 Yeşil ağ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeşil ağ ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

Esenler’de 15 Temmuz Millet bahçesi, Sultangazi’deSultangazi Millet Bahçesi, Gaziosmanpaşa’mızda da bir millet bahçemizin açılışını yapmıştık. Bu 3 millet bahçemiz, Alibeyköy barajından başlayan gençlik parkları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları ile Haliç’e ve tarihî yarımadaya kadar uzanan yeşil bir ağı oluşturuyor. Bu yeşil ağı her geçen gün daha da genişletiyoruz. İstanbullu kardeşlerimize nefes aldıran, şehrin gürültüsünden uzak, yeni sosyal yaşam alanları üretmeye devam edeceğiz. İstanbullu ve Gaziosmanpaşalı kardeşlerimize verdiğimiz sözü tutmaya devam edeceğiz.

Eskilerin “Bir şehri sevmek adına konuşuyorsan, o şehre gönül vereceksin.” dediklerini hatırlatan Bakan Murat Kurum, sözlerini şu şekilde tamamladı:

 Hamdolsun biz kadim başkentimiz İstanbul’umuza, Gaziosmanpaşa’mıza hep gönül verdik. Bunun için de İstanbul’umuzun, Gaziosmanpaşa’mızın marka değerine değer katacak yatırımlarımıza, projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Bu anlamda kaybedecek bir günümüz bile yok. Her zaman İstanbul’umuz, Gaziosmanpaşa’mız için çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Çünkü bizim için asıl olan ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak, gençlerimize 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye’yi emanet etmektir. Bundan sonra da Halka hizmet, Hakk’a hizmettir. anlayışıyla tüm şehirlerimizi, İstanbul’umuzu, Gaziosmanpaşa’mızı sahip olduğu doğası, tarihi, kültürel dokusuyla geleceğe daha güçlü hazırlamak için kar kış, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar