Bakan Fakıbaba: Yerli üreticiye para desteği verilecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, 1 Ocak'tan itibaren, hayvanını kesime götüren küçük yerli üreticiye, 250 lira destek verileceğini söyledi.

Bakan Fakıbaba: Yerli üreticiye para desteği verilecek - Sayfa 1

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, et ve hayvan ithalatını bitireceklerini, küçük aile işletmelerine destek vereceklerini söyledi. Fakıbaba, 1 Ocak'tan itibaren 200 ve altı büyükbaş hayvanı olan yetiştiricilerin, hayvanını ruhsatlı herhangi bir kesimhaneye götürdüğünde 250 lira destek alacağını ifade etti

1 14
 
Bakan Fakıbaba: Yerli üreticiye para desteği verilecek - Sayfa 2

TBMM’de konuşan Fakıbaba, "İthalat bitecek, küçük üreticilere desteklemeler olacak, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) 500 bin buzağı besleyecek. 

2 14
 
Bakan Fakıbaba: Yerli üreticiye para desteği verilecek - Sayfa 3

Bu çalışmaların sonunda hayvan ithal eden değil, ihraç eden ülke olacağız. Küçük aile işletmeleri teşvik edilecek, görmediğiniz oranda teşvik edilecek, işi bilen insanları destekleyeceğiz" diye konuştu.

3 14
 
Bakan Fakıbaba: Yerli üreticiye para desteği verilecek - Sayfa 4

Bu yıl başlattıkları damızlık, düve, manda, koç ve teke üretim merkezlerini güçlendireceklerini ifade eden Fakıbaba, "Bu et ithalini bıraktıracağız. Bunu küçük üreticilerle ve TİGEM'le yapacağız" dedi.

4 14