Az Önce! Bakan Albayrak enflasyonla mücadele programını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak enflasyonla mücadele programını açıkladı.

Az Önce! Bakan Albayrak enflasyonla mücadele programını açıkladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
9 Ekim 2018 Salı 14:12

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı anlatan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Alabayrak'ın konuşmasının satır başlıkları ise şöyle:

Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Türkiye, ağustos ayıyla birlikte spekülatif ataklarla karşı karşıya kalmış ve etkin bir mücadele içerisine girmiştir. Bu atakların özellikle kurda neden olduğu oynaklığa karşı ele alınan tedbirlerle spekülatif ataklar püskürtülmüştür.

Bakanlık olarak ortaya koyduğumuz aksiyon ve adımlarımız kapsamlı yeni ekonomi programı ile birlikte, piyasaların beklentileri karşılanmıştır. Oluşturulmak istenen endişe havasına izin verilmemiştir.

YEP'te ifade ettiğimiz üzere dengelenme süreci başlamıştır. Kurdaki hareket ve oynaklık geride bırakılmıştır. Kur dalgalanmalarının oluşturduğu fiyatlarda dengelenmeyi sağlamak amacımız.

"Sonunda Türkiye kazanacak"

Albayrak, "İşte bu süreçte kurdaki hareket fiyat geçişgenliği oluşturmuş en üst beklenti ve tahminler esas alınmıştır. Eylül ayı enflasyon rakamları uzmanları da şaşırtan bir rakamda piyasa beklentilerinin üstünde gerçekleşti. Reel olan gerçekleşen tüm bu algıyla oluşan köpüğün neticesiyle karşı karşıya kaldı. Normalleşmenin sağlanacağı bir sürece giriyoruz. Bizim ekonomi anlayışımızda topyekün milletçe kazanmak var. İşte büyük ve güçlü Türkiye hedefiyle, el birliğiyle müreffeh bir geleceği inşa etme hedefimiz var. Bu ortamda kar arttırma amacıyla yapılmış her girişim çok daha büyük zararları beraberinde getirecek adımlar olacak. Bunu görmemiz lazım. Tüm paydaşlarımız aynı samimiyet üzerinde taşın altına elini koymayı ülke vazifesi edindi. Ortaya güçlü bir mücadele koyacak, tüm paydaşların beraber kazandığı bir ortamı oluşturacağız. Enflasyonla mücadele fiyat istikrarı tek başına devletin, kurumların, bakanlıkların yürütebileceği bir mesele değildir. 81 milyon omuz vermeli. İlk günden beri Enflasyonla Topyekün Mücadele adını koymamızın sebebi bu. Sonunda Türkiye kazanacak." şeklinde konuştu.

"Bu bir gönül işi"

İşsizliğin artmaması için neler yapabiliriz bunları da çalıştık diyen Albayrak, "Büyük bir samimiyetle destek ve sahiplenme gördük. Tüm firmalardan asgari yüzde 10 indirim yapmaları ve bu indirimi yıl sonuna kadar sürdürmeleri üzerine bir mütabakata vardık. Tüm firmalarımız belirlenen logo ile indirim kampanyasına destek sözü verdiler.  Bu bir gönül işi. Bugün burda büyük bir katılımla başlatacağımız belirlenen logoyla asgari yüzde 10 kampanyasını taahhüt ettiler. Bu logonun stickerlarını camlarına yapıştırarak bu mücadeleye omuz verdiklerini gösterecekler." vurgusunu yaptı.

"Elektriğe ve doğal gaza yıl sonuna kadar zam yok"

Bakan Albayrak, "Bu yüzde 10 alt limit ne kadar üste çıkarlarsa destekleri o kadar artar. Yıl sonu indirim dönemi bu logoyla mücadele kapsamında hali hazırda yapılan indirimler dışında bir indirim. Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yapılmayacak. Bekleyen KDV iadelerini hızlandıracağız, yıl sonuna kadar başvurular sonuçlandırılacak. KDV iadesi başvurusunda ilk 10 günde yüzde 50 iade yapacağız. Bankalara yeniden yapılandırma tavsiye kararı için tekrar teşekkür ederim. 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere bankalarımız yüksek faizle kullandırılmış kredilerin faizlerinde yüzde 10 indirim yapacak." açıklamasında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

turan En beğenilen yorum
yıl sonumu kaldı.yapacağın x-zammı yaptın zaten..o zaman yıl başın dan sonra zam a devam...